وضعیت دسترسی بیماران دیابتی به انسولین

## انسولین، کمبودی در کار نیست، اما…

در حال حاضر، کمبود انسولین در کشور وجود ندارد، اما مشکل اصلی این است که دو نوع انسولین در بازار موجود است: انسولین‌های وارداتی که برای ۱۵ سال گذشته مورد استفاده بیماران بوده‌اند و انسولین‌های تولید داخل که حدود ۴ سال است که توسط شرکت‌های داخلی تولید می‌شوند.

**نگرانی از تغییر برند**

بیماران به دلیل عادت به استفاده از برندهای خارجی، با وجود اینکه انسولین‌های داخلی از نظر مواد اولیه مشابه با نمونه‌های خارجی هستند، تمایل به استفاده از انسولین‌های تولید داخل ندارند.

**مشکل کمبود انسولین‌های خارجی**

البته انسولین‌های خارجی استاندارد که سال‌ها توسط بیماران استفاده شده‌اند، ممکن است در داروخانه‌ها یافت نشوند و به جای آن انسولین‌های تولید داخل پیشنهاد شود.
این موضوع باعث نارضایتی بیماران و ایجاد بازار سیاه می‌شود زیرا آن‌ها به دنبال انسولین خارجی هستند که کمبود آن احساس می‌شود.

**راهکار حل مشکل**

برای رفع این مشکل، باید اقداماتی انجام شود:

* **مدیریت افکار عمومی:** بیماران باید نسبت به انسولین‌های تولید داخل اطمینان خاطر داشته باشند.
* **مدیریت توزیع:** باید سیستم توزیع به گونه‌ای طراحی شود که انسولین‌های خارجی و داخلی به طور یکسان و در دسترس بیماران قرار گیرند.
* **مدیریت تولید:** باید کیفیت انسولین‌های تولید داخل به حدی ارتقا یابد که بیماران از آن راضی باشند.

**مسئولین باید به طور جدی به این موضوع بپردازند و از متخصصان برای اطلاع‌رسانی دقیق به بیماران درباره انسولین‌های تولید داخل استفاده کنند.**

**دلایل کمبود انسولین‌های وارداتی**

کمبود انسولین‌های وارداتی در داروخانه‌ها به دلیل تولید بخشی از نیاز کشور توسط شرکت‌های داخلی است.

**اثربخشی و کیفیت انسولین‌های تولید داخل**

به دلیل پیچیدگی درمان دیابت، اثربخشی انسولین به عوامل متعددی مانند تغذیه و فعالیت بدنی افراد بستگی دارد و نمی‌توان به طور قطعی کیفیت انسولین‌های تولید داخل را زیر سوال برد.

پایگاه خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *