## چالشها و فرصتهای بازار سرمایه در دولت سیزدهم
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص چالشها و فرصتهای بازار سرمایه در دوره مدیریت دولت سیزدهم، به موضوعات مهمی اشاره میکند.
او میگوید: “در حال حاضر نمیتوانیم وضعیت بازار سرمایه را “بازار” بنامیم. دولت با مالکیت مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۷۵ درصد از شرکتها، نقش اصلی را در اقتصاد ایفا میکند و این موضوع سبب عدم حضور فعال بخش خصوصی در تصمیمگیریهای کلان میشود.”
او همچنین به نقش کم رنگ بخش خصوصی در تصمیمگیریهای اقتصادی اشاره کرده و بیان میکند: “رئیس جمهور فقید و رئیس جمهور فعلی هر دو تاکید کردهاند که باید از ایدهها و تخصص بخش خصوصی بهره ببریم. متاسفانه تصمیمگیریهای بازار سرمایه عمدتا در دست مدیران سازمان بورس است و منافع سهامداران خرد در این بین نادیده گرفته میشود.”
آقابزرگی با اشاره به جایگاه سهامداران عمده در مقابل سهامداران خرد، میگوید: “سهامداران عمده قدرت چانهزنی با دولت را دارند اما سهامداران خرد، که در صف خرید و فروش سهام نقش دارند، از این قدرت بیبهره هستند. این عدم برابری منجر به کاهش اعتماد عمومی به بازار شده است. سازمان بورس باید از حقوق و منافع سهامداران خرد دفاع کند و از تخلفات و تصمیمات مخرب جلوگیری کند.”
او در ادامه به نقش مجلس در شورای عالی بورس اشاره میکند: “با وجود دو نماینده مجلس در شورای عالی بورس، شفافیت در تصمیمگیریهای این شورا وجود نداشته است. انتظار میرود که در دوره جدید، فرصتهای بازار سرمایه در نظر گرفته شود و گامی در جهت اطلاع رسانی و نقش نظارتی مجلس در بازار سرمایه برداشته شود.”
آقابزرگی در انتها به مسائلی اشاره میکند که به نظر او توسط شورای عالی بورس نادیده گرفته شده است: “موضوعات مهمی مانند قیمت خوراک پتروشیمیها در شورای رقابت و سندیکای پتروشیمی مورد بحث قرار گرفت و در نهایت رأی دیوان عدالت اداری علیه این تصمیمات صادر شد. متاسفانه هیچ واکنشی از جانب شورای عالی بورس به عنوان وکیل مدافع اصلی بازار سرمایه مشاهده نشد. انتظار میرود که شورای عالی بورس در دولت سیزدهم به دنبال حمایت و تقویت فرصتهای بازار سرمایه باشد و اعتماد به این بازار را بازگرداند.”