## اینترنت و فیلترینگ: چالشی ملی که نیازمند عزم ملی است
موضوع فیلترینگ اینترنت و حل آن، مانند دیگر مسائل مهم کشور، نیازمند عزم ملی و اراده همگانی است. کاهش این موضوع به سطح یک وزارتخانه و محدود کردن آن به اختیارات و مسئولیتهای یک وزیر، آن را به مسئلهای دست دوم تقلیل میدهد.
شرایط فعلی در حوزه اینترنت و شبکههای اجتماعی، ناشی از رخدادهای سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی است. این اتفاقات نهادهای مهم تصمیمگیر کشور را به سمت اتخاذ تصمیم فیلتر و نحوه مدیریت اینترنت سوق داده است. بنابراین، حل این چالش نیز نیازمند ارادهای در همان سطح است.
وزیر ارتباطات، به عنوان عضو مستقیم دولت در این بخش، وظیفه دارد که طرحها و برنامههای پیشنهادی متناسب را از کارشناسان و نخبگان جمعآوری کند. او باید این طرحها را به رئیس جمهور و مجموعه دولت ارائه دهد تا به حل این مسئله کمک کند.
اما برخی اتفاقات اخیر، فشارها و مطالبات را متوجه شخص وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کرده است و شرایط را پیچیدهتر از قبل میکند. رفع فیلترینگ از شعارهای مهم و اساسی مسعود پزشکیان در ایام انتخابات ریاست جمهوری بود و حالا افکار عمومی، با نگرانی نسبت به اینترنت و کیفیت آن و همچنین آسیبهای جدی فیلترینگ، خواستار تعیین تکلیف این موضوع هستند.
سید ستار هاشمی، به عنوان وزیر ارتباطات، باید در مسیر حل این مشکل، با مردم گفتگو و صحبت کند و برنامههایی ارائه دهد که قابلیت اجرا و عملیاتی دارند.
حمله و هجمه به وزیر در ابتدای کار، گرهی از این کلاف پیچیده باز نخواهد کرد. باید به وزیر و دولت، به مانند سایر موضوعات، اندکی فرصت داد تا با تدبیر و همراهی دیگر بخشهای حاکمیتی، وضعیت را به سمت خواستههای عمومی پیش ببرند.
سید مهدی طباطبایی، معاون اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور، امروز در اظهار نظری گفت: “وعده رئیس جمهور درباره فیلترینگ محقق خواهد شد.” این خبر، نوید اتفاقات و اخبار خوشایندی در این حوزه را میدهد.