رشد قیمت‌ مسکن چه زمانی است؟

بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) پس از کاهش نرخ بهره به میزان 50 واحد پایه، احتمالاً در نشست نوامبر مجدداً نرخ بهره را کاهش خواهد داد. البته برخی از سیاست‌گذاران فدرال معتقدند که سرعت کاهش نرخ بهره باید کندتر باشد. نگاه‌ها به گزارش اشتغال غیرکشاورزی (NFP) هفته آینده دوخته شده است تا شاید مسیر جدیدی برای نرخ بهره مشخص شود. زیرا نرخ بهره تأثیر مستقیمی بر رشد قیمت مسکن دارد، و این موضوع فقط به بازار ایران محدود نمی‌شود.

از طرفی، شاخص‌های PMI نیز در هفته آینده منتشر خواهند شد که می‌توانند تصویری دقیق‌تر از وضعیت اقتصادی آمریکا ارائه دهند. اگر این داده‌ها مثبت باشند، ممکن است ارزش دلار تقویت شود. اما در صورت ضعیف بودن داده‌ها، احتمال کاهش نرخ بهره افزایش می‌یابد و فشار بر دلار بیشتر خواهد شد.

رشد قیمت مسکن تحت تأثیر تسهیلات و رشد اقتصادی

رشد قیمت مسکن به شدت تحت تأثیر سیاست‌های بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) قرار دارد. همچنین، رکود در بازار مسکن چین نیز بر اقتصاد جهانی تأثیرگذار است. عوامل مختلفی از جمله رشد اقتصادی، نرخ بهره، اعتماد مصرف‌کننده و دسترسی به وام مسکن، بر بازار مسکن تأثیر می‌گذارند.

کمبود عرضه و سیاست‌های دولتی نیز نقش مهمی در بازار دارند. هرچه این عوامل مثبت‌تر باشند، قیمت مسکن بالاتر خواهد رفت.

در حال حاضر، بازار مسکن در رکود عجیبی قرار دارد و مردم تمایلی به ورود به این بخش ندارند. با این حال، با توجه به شرایط اقتصادی، آمارهای عرضه، تجمع تقاضا از سال‌های گذشته، و روانشناسی بازار، به نظر می‌رسد از اواخر سال جاری، به آرامی حرکت بازار آغاز شود.

بازار مسکن بازار بزرگی است که مستقیم و غیرمستقیم بر پس‌انداز، درآمد و هزینه‌های ۲۵ میلیون خانوار ایرانی تأثیر دارد. حرکت این بازار به سختی شروع شده و برای رشد اصلی آن ۶ تا ۱۲ ماه زمان لازم است. بنابراین، صرف‌نظر از اتفاقات و شوک‌های احتمالی، رشد محسوس قیمت‌های مسکن احتمالاً از مهرماه سال آینده به بعد رخ خواهد داد. به عبارت دیگر، سال آینده، خرید و فروش ملک به طور جدی آغاز خواهد شد.

پایگاه خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *