بزرگترین شراره خورشیدی ۷ سال اخیر به سمت زمین شلیک شد

## خورشید، غول پیکر آتشین، دوباره به زمین خشم گرفت!

خورشید، ستاره قدرتمند منظومه شمسی، در اقدامی خشمگینانه، قوی‌ترین شراره خورشیدی خود را از سال ۲۰۱۷ تاکنون روانه زمین کرده است. این انفجار کیهانی که با رده X و قدرت ۹.۰۵ به ثبت رسید، علاوه بر اختلال در ارتباطات رادیویی در بخش وسیعی از کره زمین، باران عظیمی از ذرات انرژی‌زا را به سمت سیاره ما روانه کرد.

این باران از ذرات باردار و میدان مغناطیسی، که به نام “پرتاب جرم تاجی” (CME) شناخته می‌شود، با برخورد به میدان مغناطیسی زمین می‌تواند طوفان‌های مغناطیسی عظیمی را در جو زمین ایجاد کند. این طوفان‌ها، به نوبه خود، می‌توانند سیستم‌های ارتباطی، شبکه‌های برق، و ماهواره‌ها را با مشکل جدی روبرو کنند. از طرفی، یکی از زیباترین جلوه‌های این طوفان‌های مغناطیسی، پدیدار شدن شفق‌های قطبی خیره‌کننده در عرض‌های جغرافیایی بالاتر است.

دانشمندان به دقت این شراره‌های خورشیدی را رصد می‌کنند، زیرا این پدیده‌های طبیعی، تاثیر مستقیمی بر زندگی انسان‌ها و فناوری امروزی دارند. از اختلال در ارتباطات رادیویی و سیستم‌های ناوبری ماهواره‌ای گرفته تا خرابی شبکه‌های برق، و آسیب و خرابی ماهواره‌ها، همه از اثر این شراره‌ها است.

دانشمندان اعتقاد دارند که فعالیت خورشید در یک چرخه ۱۱ ساله نوسان دارد. در هر چرخه، خورشید وارد دوره ای از فعالیت شدید تر می‌شود که در آن تعداد لکه‌های خورشیدی و شراره‌های خورشیدی افزایش می‌یابد. این چرخه‌ها مستقیما بر آب و هوای فضایی و در نتیجه بر زندگی انسان‌ها تاثیر گذارند.

با توجه به اهمیت این پدیده‌ها، دانشمندان به طور مستمر خورشید را رصد می‌کنند تا بتوانند فعالیت‌های آن را پیش‌بینی کرده و از اثرات مخرب آن بر روی زمین بکاهند. امید است با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دانش بشر، بتوانیم در آینده به راهکارهای مناسب‌تری برای مقابله با تأثیرات طوفان‌های خورشیدی دست یابیم.

پایگاه خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *