بررسی نوسانات قیمت دلار تحت تاثیر تحریم و جنگ

## نوسانات قیمت دلار: رقصی بر فراز تاریخ

بررسی نوسانات قیمت دلار در طول ۴۵ سال گذشته نشان می‌دهد که این ارز در طول تاریخ ایران، رقصی پر پیچ و خم را تجربه کرده است. این بررسی بر اساس قیمت واقعی دلار انجام شده است. به عبارت دیگر، اثر تورم ریالی و تورم دلار بر روی قیمت دلار حذف شده است.

نوسانات قیمت دلار

نمودار فوق نشان می‌دهد که از سال ۱۳۹۷، قیمت دلار وارد فاز جدیدی شده و با قدرت سقف‌های تاریخی را شکسته است. این روند شبیه به دهه شصت میلادی است. میانگین قیمت دلار در طول تاریخ، حدود ۴۰ هزار تومان بوده است. اما طی سال‌های اخیر، روند تغییر کرده و سقف‌های قیمتی تاریخی دهه شصت، به نوعی به سطوح حمایتی تبدیل شده‌اند. بالاترین قیمت در سال ۱۴۰۱، به حدود ۷۳ هزار تومان رسید.

از نیمه دهه نود تا به امروز، روند تاریخی دهه شصت تکرار شده است. افزایش قابل توجهی در قیمت دلار به دنبال جنگ و انقلاب رخ داده است و قیمت دلار در بالای میانگین تاریخی ۴۰ هزار تومان ثابت مانده است. می‌توان گفت نرخ ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان، نقش حمایتی ۴۰ هزار تومان اوایل دهه هفتاد را در این روزها ایفا می‌کند.

## رقصی تدریجی و پرنوسان

بررسی نوسانات قیمت دلار تحت تاثیر تحریم و جنگ نشان می‌دهد که هر دو عامل به صورت تدریجی منجر به رشد قیمت شده‌اند. به عبارت دیگر، در زمان آغاز جنگ، نوسانات قیمت دلار آغاز شده است. اما قیمت دلار به یکباره به اوج خود نرسیده است. بلکه به تدریج و تحت تاثیر سیاست‌های دولت، نوسانات قیمت دلار بیشتر شده است.

در زمان تحریم‌ها نیز، تقریبا قیمت ارز به صورت یک ریز موج آغاز می‌شود. بعد از آن، در صورتی که دولت بتواند بازار ارز را به خوبی مدیریت کند، تغییر قیمت کمتر خواهد بود.

پایگاه خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *