افزایش ۵ میلیون تومانی حقوق کارگران در راه است؟

## حقوق کارگران، سبد معیشت و چالش‌های بخش تعاون: نگاهی به هفته‌ای که گذشت

در هفته‌ای که گذشت، خبرها حول محور مسائل کارگری، حقوق و دستمزد، و چالش‌های بخش تعاون می‌چرخید. از جمله این خبرها می‌توان به تاکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر الزام اجرای طبقه‌بندی مشاغل در کارگاه‌های سخت و زیان‌آور و نیاز به تغییر در حقوق کارگران مشاغل سخت اشاره کرد.

احمد میدری با اشاره به وجود 850 هزار بازنشسته مشاغل سخت و زیان آور در کشور، نیاز به طبقه‌بندی مشاغل در کارگاه‌های سخت و زیان‌آور را برای کاهش تعداد کارگران در شرایط دشوار و زیان‌آور مطرح کرد. در همین راستا، پیشنهادی به شورای عالی حفاظت فنی ارائه شده است.

از سوی دیگر، فتح الله بیات، رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، میانگین هزینه ماهانه سبد معیشت خانوار کارگری را 25 میلیون تومان در ماه عنوان کرد و با اشاره به حقوق 12 تا 13 میلیونی کارگران، به مشکلات تعیین مزد منطقه‌ای اشاره کرد.

او بهترین راه حل برای همگامی دستمزدها با هزینه زندگی را تصمیم‌گیری دو بار در سال درباره دستمزدها دانست.

برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی فرش دستباف نیز خبر دیگری بود که با حضور 700 تولید کننده و 700 غرفه برای عرضه هزاران تخته فرش در آبان ماه امسال برگزار خواهد شد.

اما عبداله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف، از افزایش 600 درصدی هزینه غرفه ها در این نمایشگاه انتقاد کرد. به گفته او، هزینه غرفه ها از متری 200 هزار تومان در سال 1400 به متری یک میلیون و 600 هزار تومان در سال 1402 رسیده است که افزایش بسیار زیادی برای غرفه داران به همراه داشته است.

در همین حال، طرح اصلاح ماده 41 قانون کار برای افزایش دستمزد کارگران با پیشنهاد توزیع ماهانه سبد کالای 5 میلیون تومانی شامل مرغ و گوشت و برنج به کارگران مطرح شده است. هدف از این طرح، رساندن حداقل دستمزدها به میزان خط فقر است.

گزارش عملکرد 6 ماهه بازرسان کار و ایمنی استان تهران نیز حاکی از بیش از 14 هزار و 750 بازرسی از کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی و صنعتی در استان تهران است. از این تعداد، 9345 فقره بازرسی به صورت ادواری، 4659 فقره بازرسی موردی و 748 فقره بازرسی مربوط به حوادث و اتفاقات رخ داده در کارگاه‌ها بوده است.

در بازرسی های صورت گرفته، تعداد 10 هزار و 788 ابلاغیه رفع نقص برای کارفرمایان صادر شده و بیش از 97 درصد از واحدهای بازرسی شده نکات ایمنی را رعایت کرده اند.

یک کارشناس حوزه تعاون نیز عدم باور بخش تعاون را مهم ترین و بزرگترین مانع توسعه بخش تعاون دانست. به نظر او اقتصاد ایران هنوز نتوانسته شرایط لازم برای تسهیل فعالیت بخش خصوصی و تعاونی را فراهم کند و کاهش تصدی‌گری‌های دولتی می تواند زمینه شکوفایی و تحرک بیشتر بخش تعاون را فراهم کند.

مجله خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *