اسرائیل توان حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران را ندارد

## تهدید رژیم صهیونیستی به حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران: واقعیتی که به نظر می‌رسد دور از دسترس باشد

پس از عملیات “وعده صادق ۲” در اول اکتبر، رژیم صهیونیستی با انتشار بیانیه‌هایی، بار دیگر ایران را به انجام اقدامات تلافی‌جویانه تهدید کرد. این تهدیدها به طور خاص با احتمال حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران در پاسخ به این عملیات همراه بود.

اما تحلیل‌های رسانه‌های غربی نشان می‌دهد که این حمله به احتمال زیاد با چالش‌های جدی روبرو خواهد بود. برخی از مقامات آمریکایی و اسرائیلی نیز از توان محدود رژیم صهیونیستی در انجام چنین اقدامی ابراز نگرانی کرده‌اند.

همانطور که روزنامه “نیویورک تایمز” گزارش می‌دهد، 2 سال پیش نیروی هوایی رژیم صهیونیستی با برگزاری رزمایش “پرواز دوربرد، سوختگیری هوایی و حمله به اهداف دوردست” سعی در القای توانمندی خود برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران داشت. این رزمایش هدف دیگری نیز داشت: پیام رسانی به دولت بایدن و تاکید بر این که نیروی هوایی اسرائیل قادر به انجام این عملیات بدون نیاز به کمک آمریکا است.

با این حال، این زمزمه ها با تردید مقامات پیشین و فعلی رژیم صهیونیستی درباره توان واقعی این رژیم برای وارد کردن آسیب جدی به تاسیسات هسته‌ای ایران روبرو شده است.

آمریکا نیز به طور قاطعانه با هرگونه حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران مخالفت کرده و این گزینه را ناکارآمد و موجب شروع جنگ تمام عیار در منطقه می‌داند. رئیس‌جمهور بایدن نیز به اسرائیل هشدار داده است که هرگونه پاسخ باید متناسب با حملات ایران در هفته گذشته باشد.

اگرچه مقامات ایران بر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود تاکید داشته و تولید و به کارگیری تسلیحات هسته‌ای را در دکترین دفاعی خود قرار نداده‌اند، اما احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران، سوالات جدیدی را مطرح کرده است. برای مثال، آیا حمله اسرائیل واقعا می‌تواند به تاسیسات هسته‌ای ایران آسیب جدیدی وارد کند؟ یا فقط باعث مخفی تر شدن برنامه هسته‌ای ایران و ممانعت از فعالیت بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهد شد؟

اگر اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کند، این اقدام یک جنایت جنگی محسوب می‌شود. 22 سال است که تاسیسات هسته‌ای نطنز هدف اصلی حمله اسرائیل و آمریکا بوده است. آمریکا تا کنون با استفاده از تحریم‌ها، خرابکاری و دیپلماسی سعی در توقف برنامه هسته‌ای ایران داشته است، اما هیچ وقت به فکر حمله نبوده است. همچنین آمریکا از دسترسی اسرائیل به سلاح قادر به تخریب تاسیسات دیگر هسته‌ای ایران مانند فردو جلوگیری کرده است.

توان اسرائیل برای حمله به تاسیسات اتمی ایران محدود است. اسرائیل نیازمند هواپیماهای قدیمی بوئینگ 707 برای سوخت گیری هوایی است و مدلهای جدید هواپیماهای حامل سوخت از سوی آمریکا به آن تحویل داده نخواهد شد.

در کل، تهدید حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران از سوی اسرائیل به نظر می رسد که یک اقدام غیر عملی و احتمالا بی ثمر باشد.

مجله خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *