## غول‌های مالی خصوصی و کنترل بیت کوین: صندوق بین‌المللی پول در مقابل رمز ارزها

بسیاری از غول‌های مالی خصوصی، سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین را در اولویت قرار داده‌اند. اما این موضوع، آرمان جامعه کریپتو برای یک «نظم مالی واقعا غیرمتمرکز» را به شدت زیر سوال می‌برد. به نظر می‌رسد با تمرکز بیت کوین در دست چند فرد قدرتمند، «غیرمتمرکز» بودن این ارز دیجیتال زیر سوال می‌رود.

این کنترل فزاینده غیررسمی برای صندوق بین‌المللی پول کافی نیست. این نهاد برای حفظ کنترل سیاسی خود، به تمرکز سیستم نیاز دارد. آنها دو راه حل را پیشنهاد می‌دهند: یا مردم را مجبور به استفاده از ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) تحت کنترل دولت می‌کنند، یا مجبورشان می‌کنند از ارزهای رمزنگاری شده کم و بیش خصوصی (مانند بیت کوین، اتریوم، دش یا مونرو) استفاده کنند. صندوق بین‌المللی پول به دنبال ایجاد یک بلاک چین متمرکز و فراملی است که به گفته آنها، به زودی باید در دسترس قرار گیرد.

صندوق بین‌المللی پول معتقد است که «ارائه دهندگان شبکه خصوصی» (مانند بلاک چین‌های بیت‌کوین، اتریوم، سولانا، کاردانو یا پولکادوت) باید با این بلاک چین جهانی‌گرایانه کار کنند. به عبارت دیگر، می‌خواهند این شبکه‌های خصوصی را از رقابت خارج کنند.

نقش صندوق بین‌المللی پول در سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین

صندوق بین‌المللی پول به دنبال هماهنگی و توافق بی‌طرفانه از نظر ژئوپلیتیکی در سطح جهانی است. اما در مورد سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین سکوت می‌کند. صندوق بین‌المللی پول معتقد است که بلاک چین باید بر اساس اصل باز بودن پایگاه کد (متن باز) باشد.

بر این اساس، آنها به توسعه‌دهندگان شخص ثالث اجازه دسترسی به اطلاعات مربوط به حساب‌ها و نقل و انتقالات پول و خود کد منبع را می‌دهند. در مقابل، «سیستم بسته و کد منبع» نیز مورد توجه قرار گرفته است. ابزارهای مالی متنوعی باید برای تقویت اعتماد به نهادهای مربوطه، اجازه داده شود.

با توجه به تعداد ابزارهای مالی موجود در بازارهای کلاسیک، به نظر می‌رسد چگونه می‌توان به این “اعتماد مصرف کننده” دست یافت؟ به خصوص که ابتدا باید سیستم قدیمی تغییر کند. این مطمئناً اعتماد کاربران و شهروندان در سراسر جهان را بیشتر کاهش خواهد داد.

چین در حال توسعه پول بانک مرکزی دیجیتال است

چین در حال توسعه پول بانک مرکزی دیجیتال است. این پول که بر روی بلاک چین کار می‌کند، «پول قابل برنامه‌ریزی» نامیده می‌شود. حتی اگر ادعا شود که «هرکسی مجاز است آن را برنامه‌ریزی کند». اما در واقع، این دولت یا به طور دقیق تر، قوه مجریه مربوطه در راس آن خواهد بود که می‌تواند پول متناسب با شهروند مربوطه را “برنامه‌ریزی” کند.

چه کسی مجاز به پرداخت چه چیزی، چه مقدار و چه چیزی و چه کسی نیست؟ سوالاتی که با چنین پول بانک مرکزی دیجیتال پاسخ داده می شود. این موضوع به ویژه زمانی اهمیت پیدا می کند که تصمیمات سیاسی در مورد محدودیت‌های دولتی، آزار و اذیت، تبعیض و پوزه مخالفان سیاسی در داخل یا خارج، یا سرقت ذخایر ارزی میلیارد دلاری روسیه از دست غرب را در نظر بگیریم.

با “پول قابل برنامه ریزی” مرکزی، این نوع اقتصاد جدید سختگیرانه حتی به طور تصاعدی ساده و دلبخواه تر خواهد بود. با این حال، این سند همچنین در صفحه ۲۷ اذعان می کند که چشم انداز “پول قابل برنامه ریزی” در دست بانک مرکزی سوالاتی را ایجاد می کند: “علاوه بر این، بانک‌های مرکزی به دلیل موقعیت نهادی منحصربه فرد خود در معرفی پول قابل برنامه ریزی با چالشهای خاصی روبرو هستند.

نقش محدودیت ارزها در سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین

تعبیه قوانین و محدودیت‌ها در ارز می‌توانند فراتر از مرزهای سنتی نظارت بانک مرکزی تلقی شوند. این دقیقاً بزرگترین مانعی است که صندوق بین‌المللی پول میتواند به دلیل فقدان احتمالی آموزش مالی اکثر شهروندان بر آن غلبه کند.

از نظر سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین تازه ایجاد شده، جمهوری خلق چین دومین کشور بزرگ برای استخراج است. اگرچه پکن در سال‌های اخیر مرتباً در مورد قانونی یا غیرقانونی بودن استخراج بیت کوین، انجام یا عدم انجام آن سردرگمی ایجاد کرده است.

در وهله اول ایالات متحده آمریکا باقی می ماند که همانطور که در بالا اشاره شد، در حال حاضر میزبان قدیمی جاه طلبی های صندوق بین المللی پول است. پوتین استخراج ارزهای دیجیتال را قانونی کرد. اخیراً رئیس جمهور پوتین فرمانی را امضا کرد که استخراج بیت کوین با انرژی فشرده در روسیه را از نوامبر ۲۰۲۴ قانونی می کند. کارشناسان صندوق بین المللی پول مطمئناً از این واقعیت آگاه هستند که به رقابت مربوط می شود و در پایان روز باعث وحشت می شود.

پایگاه خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *