## بازار ارز و طلا در انتظار تصمیمات کلیدی
بازار ارز و سکه این روزها در حال تجربه دو رفتار کاملا متفاوت هستند. کارشناسان بازار ارز معتقدند که بازار بسیار بیرمق است و در چارت یک فشردگی عجیب قیمت یا همان “فریز قیمتی” دیده میشود. آنها این وضعیت را به یک استراحت موقت تشبیه میکنند و انتظار دارند که این فشردگی قیمت در نهایت به نوسان بزرگ ختم شود. به نظر این کارشناسان، با ورود به ماه جدید، نوسانات جدیدی به بازار تزریق خواهد شد.
در همین حال، بازار طلا و سکه در گارد صعودی قرار دارد. قیمت سکه در میانه کانال 43 میلیون تومانی در نوسان است و در هفته جاری حتی به کانال 44 میلیون تومانی نیز پا گذاشت، اما نتوانست در این کانال تثبیت شود. حباب سکه در روزهای گذشته بالای 17 درصد بوده است، یعنی حدود 7 میلیون و 900 هزار تومان از قیمت سکه، حباب است.
با پایان یافتن تعطیلات و کاهش تقاضا، قیمت دلار هرات نیز در نیمه دوم کانال 58 هزار تومانی و نیمه اول کانال 59 هزار تومانی در نوسان است. کاهش تعداد و ارزش معاملات به دلیل پایان سفرها یکی از دلایل اصلی فریز شدن قیمتها در بازار ارز است. این موضوع در تمام بازارهای ارزی مانند تهران، هرات و سلیمانیه دیده میشود. قیمت درهم نیز از این نوسان بیتأثیر نبوده است. با افزایش نرخ درهم، دلار نیز به سمت بالا حرکت کرد، اما نتوانست در قیمتهای بالا تثبیت شود. قیمت درهم امارات این روزها در کانال 16 هزار و 200 تومان نوسان میکند و حباب دلاری درهم در روز سهشنبه با کاهش به 250 تومان رسید.
بازار طلا و سکه با نوسانات جزئی ادامه کار خود را پیش میبرد. در واقع در حال حاضر هیچ افزایش یا کاهش قابل توجهی در این بازار دیده نمیشود. قیمت طلای آب شده نیز در این هفته هر روز در کانال 16 میلیونی بازگشایی شده است. به عقیده معاملهگران، ورود نرخ طلا به پله اول کانال 16 میلیون نشان دهنده گارد صعودی بازار است.
از منظر تحلیل تکنیکال، بازار ارز به شدت در یک محدوده فریز شده است و تحلیل تکنیکال در آن معنایی ندارد. برخی از کارشناسان معتقدند این فریز قیمت دلار به صورت دستوری است و این مدل کنترل در آینده با ریسکهایی همراه خواهد بود. از نظر تکنیکال، اگر قیمت طلای آب شده در بالای مرز مقاومت 16 میلیون و 170 هزار تومان تثبیت شود، میتواند تا پله سوم این کانال بالا برود. مرز حمایت مهم قیمت سکه نیز در 43 میلیون و 700 هزار تومان قرار دارد. تحلیلگران معتقدند چهارشنبه روز سرنوشتسازی برای بازار است و باید دید که فدرال رزرو، سد افزایش قیمت طلا میشود یا سوخت افزایش به طلا میدهد.
طلای جهانی هم هفته جدید را با کاهش قیمت آغاز کرد. هر انس طلای جهانی با کاهش 4 دلاری نسبت به هفته گذشته با قیمت 2588 دلار به فروش میرسد. کاهش اخیر شاخص دلار آمریکا عامل اصلی افزایش قیمت طلا در چند ماه گذشته بوده است. قیمت طلا طی امروز و در آستانه تصمیم بانک مرکزی آمریکا برای کاهش نرخ بهره، در نزدیکی بالاترین سطوح خود در نوسان است. تضعیف شاخص دلار آمریکا از دلایل رشد قیمت فلز زرد بوده است. قیمت این فلز گرانبها طی هفت ماه گذشته افزایش یافته است و از زمان عبور از مرز 2080 دلار (1889 یورو) در ماه مارس، بیش از 500 دلار (454 یورو) در هر اونس یا 24 درصد افزایش یافته است. تمرکز این هفته بر تصمیمات مربوط به نرخ بهره سه بانک مرکزی بزرگ خواهد بود: فدرال رزرو، بانک مرکزی انگلستان و بانک مرکزی ژاپن. طلا احتمالا در کانون توجه باقی خواهد ماند، زیرا ابهامات مداوم در مورد رشد اقتصاد جهانی میتواند بر شتاب آن تأثیر بگذارد.
کامران رحیمی، کارشناس اقتصاد ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره نوسان در بازارهای مالی گفت: این روزها خبر سفر پزشکیان به نیویورک، سفر گروسی به تهران و خبرهای تنش بین اسرائیل و لبنان مورد توجه معاملهگران قرار داشته است. این استاد دانشگاه ادامه داد: هر یک از این اخبار روندی متفاوت را در بازار ایجاد کرده و هم معاملات واقعی و معاملات پشت خطی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. وی افزود: در صورتی که فدرال رزرو تصمیم به افزایش نرخ بهره بگیرد، شاخص دلار افزایشی شده و همین موضوع نیز منجر به کاهش قیمت طلای جهانی و طلای داخلی خواهد شد. رحیمی تأکید کرد: فریز قیمتی دلار به دلیل کاهش تقاضا و افزایش نرخ نیما بوده است. نزدیک شدن این دو نرخ میتواند نوسان در بازار را کاهشی کند. این تصمیم بانک مرکزی در ایران است که قیمت دلار تکنرخی شود.