## یک سال از جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه غزه: از شکست تا سرزنش نتانیاهو
یک سال از آغاز جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه میگذرد. جنگی که به گفته برخی تحلیلگران، رژیم صهیونیستی در آن شکست سختی را متحمل شد. حال، پس از گذشت یک سال، شماری از نهادهای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی برای توجیه این شکست، انگشت اتهام را به سمت مقامات سیاسی و بهویژه “بنیامین نتانیاهو”، نخستوزیر این رژیم، نشانه میروند.
“نتانیاهو” در مراسم یادبود کشتهشدگان حمله هفتم اکتبر، به مناسبت سالگرد این عملیات، با حضور در این مراسم، مدعی شد که تلآویو یک سال پیش، یک کشتار وحشتناک را پشت سر گذاشت، اما در مقابل، خانوادههای اسرای صهیونیستی در نوار غزه از بی توجهی او به سرنوشت عزیزان خود عصبانی هستند.
“بتسلیل اسموتریچ”، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، نیز اذعان کرد که اسرائیل در روز هفتم اکتبر، ساعاتی طولانی در ترس و پناهگاه به سر برد.
“ایتامار بن گویر”، وزیر تندرو امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، نیز در اظهاراتی، تلاش کرد تا شکست این رژیم را توجیه کند و با بیان اینکه به مسلح کردن صهیونیستها ادامه میدهد، تلاش کرد تا خانوادههای اسرا را آرام کند.
“یوآو گالانت”، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، نیز در پیامی به مناسبت یک سالگی عملیات طوفان الاقصی، ضمن اعتراف به حمله مرگبار حماس، از تلاش برای بازگرداندن ربودهشدگان و حمایت از مجروحان سخن گفت.
“اسحاق هرتزوگ”، رئیس رژیم صهیونیستی، پس از یک سال ناکامی در شکست مقاومت، علیرغم تمامی حمایتهای آمریکا و همپیمانان غربی آن، خواستار کمک به این رژیم در جنگ با آنچه “دشمنان” این رژیم خواند، شد.
“آویگدور لیبرمن”، وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی و رئیس حزب “یسرائیل بیتنا”، موضع متفاوتی را بیان کرد و نتانیاهو و کابینهاش را مقصر شکست در هفتم اکتبر دانست.
گزارشهای خبری به نقل از منابع نظامی، مبنی بر اینکه نهادهای نظامی قبلا چهار اخطار به “نتانیاهو” درباره احتمال انجام عملیات توسط مقاومت فلسطین ارسال کرده و در مورد حمله به او هشدار داده بودند، منجر به اتهامات جدید علیه نتانیاهو شد.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که سازمان اطلاعات، از ماه مارس تا ماه ژوئیه ۲۰۲۳ چهار پیام هشدارآمیز ارسال کرده است. “نتانیاهو” با تکذیب این ادعا، مدعی شد که ارزیابیهای نهادهای امنیتی، نشاندهنده هیچ هشداری نسبت به قصد حماس برای حمله علیه اراضی اشغالی نبود. اما ۸۰ درصد از صهیونیستهای شرکتکننده در نظرسنجی روزنامه عبری “معاریو”، “نتانیاهو” را مسئول آن حمله میدانند.
روزنامه آمریکایی “نیویورک تایمز” نوشت که “نتانیاهو” از جنگ غزه برای ماندن در قدرت سوءاستفاده کرده و هفتم اکتبر “میراث” او را نابود کرد.
با وجود همه اینها، ارتش رژیم اشغالگر که اقداماتش با شکست مواجه شده، به ناکامی خود در هفتم اکتبر اعتراف دارد.
رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تحقیقات گسترده را درخصوص وقایع شهرک بئیری آغاز کرده است و او با اعتراف به شکست خود و فرماندهان ارتشش فاش کرد که قصد دارد تا پایان سال جاری میلادی از سمت خود استعفا دهد.
از زمان آغاز طوفان الاقصی، تعدادی از فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی از جمله “آهارون حالیوا”، رئیس بخش اطلاعات نظامی، “یهودا فوکس”، فرمانده منطقه مرکزی، “آوی روزنفلد” و فرمانده لشکر غزه به دلیل عدم موفقیت در مقابله با حمله گردانهای القسام از سمت خود استعفا دادهاند. آخرین استعفا مربوط به سرتیپ “یوسی سارییل”، فرمانده یگان ۸۲۰۰ ارتش رژیم صهیونیستی، پس از ۱۱ ماه جنگ در غزه بود.
به دلیل این ناکامیهای نظامی و امنیتی ارتش رژیم اشغالگر و سرویسهای اطلاعاتی و به دلیل شرمساری ناشی از هجمههای سطوح سیاسی و راست افراطی، نیروهای اشغالگر دست به کشتارهای خونین بزرگ زدند و اشغالگران تمامی جنگها و عملیات نظامی خود در فلسطین را تشدید کردند.
علاوه بر این، تعداد شهدای فلسطین به بیش از ۴۱ هزار تن و شمار مجروحان به بیش از ۹۰ هزار تن رسیده است و نیروهای اشغالگر از ابتدای جنگ تاکنون ۱۵۰ هزار واحد مسکونی را به طور کامل تخریب کردهاند و ۸۰ هزار واحد مسکونی غیرقابل سکونت و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی نیمه ویرانه شدهاند.
نیروهای ارتش اشغالگر همچنین ۳۳۰ هزار متر خطوط شبکههای آب و ۶۵۵ هزار متر خطوط شبکه فاضلاب و ۲ میلیون و ۸۳۵ هزار متر خطوط شبکه جادهای و خیابانی در نوار غزه را منهدم کردند. آمارهای رسمی نشان میدهد که ارتش رژیم اشغالگر از آغاز جنگ ۸۳ هزار تُن مواد منفجره بر سر نوار غزه پرتاب کرده است.