ارزیابی عملکرد فرزندان ایران/ ۴٠٠ رکوردشکنی و تحقق پیش‌بینی‌ها

## کاروان پارالمپیک ایران: ارزیابی عملکرد، آسیب شناسی و چشم‌انداز آینده

معاون ورزش قهرمانی کمیته ملی پارالمپیک، سعید سلگی، با ارزیابی عملکرد کاروان ایران در بازی‌های پارالمپیک پاریس ۲۰۲۴، تاکید کرد که مدال‌های کسب شده و نتایج حاصل شده، به طور قابل توجهی با پیش‌بینی‌ها همخوانی دارد.

وی همچنین از آغاز آسیب‌شناسی عملکرد کاروان فرزندان ایران خبر داد و گفت که نتیجه این تحلیل دقیق، برای شکل‌دهی به یک کاروان با کیفیت‌تر در بازی‌های پاراآسیایی ناگویا و پارالمپیک لس آنجلس مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

**معیارهای پیش‌بینی عملکرد کاروان ایران**

سلگی با تاکید بر اینکه کمیته ملی پارالمپیک قبل از بازی‌های پاریس، پیش‌بینی خود را از عملکرد کاروان ایران اعلام کرده بود، اظهار داشت: این پیش‌بینی بر اساس ارزیابی‌های فنی و با در نظر گرفتن شرایط ورزشکاران و رقیبان آنها صورت گرفته بود. در واقع، در یک بازه زمانی چهار ساله، تمام مسابقات معتبر و عملکرد ورزشکاران در آنها مورد ارزیابی دقیق قرار گرفته بود.

**اعتماد به کار، دلیل پیش‌بینی دقیق**

وی در ادامه گفت: علاوه بر شرایط جسمانی ورزشکاران، سنجش‌هایی که از آنها به عمل آمده بود، رویدادهای داخلی و … از دیگر معیارهای پیش‌بینی بود. این اقدام به صورت رسمی اعلام شد، در حالی که کمتر جایی چنین اقدامی انجام می‌دهد. اما کمیته ملی پارالمپیک با توجه به اعتمادی که به کارش دارد، از آن دریغ نکرد.

**کسب ۲۴ مدال با توجه به پیش‌بینی‌ها**

کاروان ایران در بازی‌های پارالمپیک، با کسب ۲۴ مدال، شامل ۸ طلا، ۱۰ نقره و ۶ برنز، نتایج قابل توجهی به دست آورد.

معاون ورزش قهرمانی کمیته ملی پارالمپیک، با اشاره به کسب این مدال‌ها، تصریح کرد: نتایج به دست آمده، به طور قابل توجهی پیش‌بینی‌ها را محقق کرد. ما پیش‌بینی کسب ۹ مدال طلا را داشتیم که ۸ مدال به این رنگ کسب شد. البته پیش‌بینی ۵ نقره نزدیک به طلا را هم داشتیم و انتظار داشتیم که شرایطی رقم بخورد که این مدال‌ها طلایی شوند. اما در یک یا دو رشته، ورزشکاران بنا به دلایلی طبق انتظارات نبودند.

**عدم کم‌کاری، دلیل عدم تحقق کامل انتظارات**

سلگی از اشاره به نام رشته‌هایی که مطابق با انتظار نبودند، امتناع کرد و گفت: منظور کم‌کاری نیست، بعضاً واقعاً روز ورزشکار نبود و گرنه همه می‌دانیم که تمام اعضای کاروان ایران تمام تلاش خود را برای سربلندی و موفقیت این کاروان داشتند. ضمن اینکه نباید از سطح بالای بازی‌ها هم غافل شد.

**افزایش سطح رقابت در پارالمپیک پاریس**

وی با تاکید بر اینکه سطح بازی‌های ۲۰۲۴ پاریس قابل مقایسه با دیگر دوره‌های بازی‌های پارالمپیک نبود، خاطرنشان کرد: در این دوره بازی‌ها، ۴۰۰ رکوردشکنی توسط ورزشکاران رشته‌های رکوردی رقم خورد. این آمار نسبت به پارالمپیک ریو و توکیو بی‌نظیر بود. به نوعی میزان رکوردشکنی دو برابر شد و این حکایت از افزایش توجه کشورها به ورزش معلولان دارد.

**سهم فرزندان ایران در رکوردشکنی‌ها**

این مقام مسئول در کمیته ملی پارالمپیک، با اشاره به رکوردشکنی‌های ورزشکاران ایران در بازی‌های پارالمپیک، تاکید کرد: کاروان ایران هم در این رکوردشکنی‌ها سهم داشت. ۱۲ رکورد آسیایی، جهانی و پارالمپیک توسط ورزشکاران ایران در پاریس جابه‌جا شد. همچنین ۱۲ ورزشکارمان رکوردهای شخصی و کشوری خود را ارتقا دادند.

**چالش‌های بزرگ در بازی‌های آینده**

سلگی با تاکید دوباره بر سطح بالای بازی‌های پاریس و اینکه پیش‌بینی‌های انجام شده تا حد زیادی محقق شد، گفت: در این دوره بازی‌ها، کشورهایی که پیش از این در پارالمپیک محلی از اعراب نداشتند، مدال طلا گرفتند و در برخی رشته‌ها رقیب شدند. عملکرد کاروان کشورهایی مانند ازبکستان و هند نشان می‌دهد که در بازی‌های پاراآسیایی ناگویا و پارالمپیک لس آنجلس، کار به مراتب سخت‌تر خواهد بود.

**لزوم استعدادیابی برای رقابت**

وی با تاکید بر لزوم استعدادیابی برای تقویت ظرفیت ورزش معلولان جهت رقابت با دیگر کشورها، گفت: در این زمینه پیش از پارالمپیک پاریس، برنامه‌ریزی مفصلی شده بود. ماه آینده، همزمان با روز جهانی پارالمپیک، جشنواره‌ای خواهیم داشت که پیش‌بینی حضور ۲۰۰۰ شرکت کننده در آن را داریم.

**آسیب‌شناسی کاروان ایران در پاریس**

سلگی در بخشی از این گفت‌وگو از آسیب‌شناسی کاروان اعزامی به پاریس به عنوان اقدام مهم دیگر برای حضور با کیفیت‌تر در بازی‌های ناگویا و لس آنجلس خبر داد و گفت: از دو روز پیش، آسیب‌شناسی کاروان با برگزاری جلسات داخلی آغاز شد. از هفته آینده هم این جلسات با حضور مربیان و مسئولان مربوطه در هر رشته دنبال می‌شود.

**شرایط خاص رشته گلبال**

معاون ورزش قهرمانی کمیته ملی پارالمپیک همچنین در مورد گلبال و اینکه بر خلاف وعده‌های مطرح، نتوانست مدال بگیرد، گفت: گلبال واقعاً شرایط خاصی دارد. بعضاً شاهد اتفاقات عجیبی در این رشته هستیم، مثل اینکه برزیل و چین که فاصله زیادی با دیگر کشورها دارند، در بازی‌های پاریس فینالیست نشدند. تیمی مانند ژاپن قهرمان شد و اوکراین که خیلی مطرح نیست، تیم ایران و بعد هم برزیل را شکست داد. همین نشان از شرایط خاص این رشته دارد.

وی با یادآوری اینکه در این بازی‌ها، تیم ایران در مرحله مقدماتی به آمریکا باخت، اما در ادامه برای تعیین جایگاه پنجم مقابل این تیم پیروز شد، افزود: یکی از دلایلی که باعث طولانی شدن روند تصمیم‌گیری در مورد گلبال شد، همین شرایط خاص این رشته بود. اما وقتی تصمیم به اعزام گرفته شد، حمایت کامل داشتیم.

**پرداخت پاداش مدال‌آوران**

این مقام مسئول در کمیته ملی پارالمپیک در پایان در مورد پرداخت پاداش پای سکو مدال‌آوران و مربیانشان گفت: تا جاییکه اطلاع دارم، پاداش مدال‌آوری‌ها پرداخت شده است. ضمن اینکه طبق مصوبه هیأت اجرایی، مربیانی که به پاریس اعزام نشدند، اما ورزشکارشان صاحب مدال شد، نیز پاداشی دریافت می‌کنند.

پایگاه خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *