شرکت حفاری شمال در پی عدم انجام تعهدات قراردادی و عدم پرداخت حق الزحمه توسط شرکت پتروگوهر فراساحل کیش، اقدام به طرح شکایت در دادگاه کرده بود.
مدیران حفاری شمال مدعی بودند که تمام تعهدات خود را در خصوص تامین نیروی متخصص و مدیریت دستگاه بالابر انجام دادهاند، اما پترو گوهر از پرداخت هزینههای انجام شده سرباز زده بود.
پس از ۶ سال رسیدگی، دادگاه پتروگوهر فراساحل را به پرداخت ۶۳ میلیون دلار محکوم کرد.
با این وجود، شرکت حفاری شمال در اطلاعیه اخیر خود اعلام کرد که به دلیل وضعیت حقوقی نامناسب پترو گوهر و زمانبر بودن توقیف اموال، تصمیم به دریافت ۴۹.۵۰۹.۷۸۳ دلار (حدود ۳ هزار میلیارد تومان) و ترک دعوی کرده است.
خسارت به سهامداران
این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که شرکت حفاری شمال در سه ماهه نخست سال جاری، سود کمتری نسبت به میانگین فصلی سال گذشته کسب کرده است. این شرکت در ۱۲ ماهه سال گذشته ۱۴۴ تومان سود برای هر سهم ساخته بود، که نشان از کاهش سودآوری شرکت دارد.
از طرف دیگر، این شرکت در سال جاری افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی از محل اندوخته را اجرا کرده بود. این سرمایه باید به افزایش درآمد شرکت و پروژهها اختصاص مییافت. عدم توانایی در افزایش سودآوری با وجود افزایش سرمایه، نشانه ضعف در مدیریت شرکت است. به ویژه اینکه گذشتن از بخشی از منافع خود در شرکت پترو گوهر، نوعی بی توجهی به منافع سهامداران تلقی میشود که در چند روز اخیر شاهد روند نزولی سهام شرکت بودهاند.
شرکت پترو گوهر فراساحل درحالی از پرداخت جریمه به بهانه کاهش درآمد خودداری کرده است که در سالهای اخیر افزایش تولید داشته است. چین از سال ۲۰۱۳ بزرگترین واردکننده نفت دنیاست و از ۲۰۱۷ به بزرگترین واردکننده نفت خام ایران تبدیل شده است.