اتحادیه چای کشور در نامهای به وزیر جهاد کشاورزی نسبت به گرانی کالا هشدار داده و از عدم تخصیص سهمیه واردات چای در فصل پاییز و فروش اجباری چای داخلی انتقاد کرده است. این اتحادیه در نامه خود عنوان کرده است که این سیاستها دارای اشکالات حقوقی و تجاری فراوان بوده و به برهم خوردن نظم بازار منجر خواهد شد.
بر اساس این نامه، پس از حذف نظام دستی ثبت سفارش و سیستمی شدن آن، قرار بود سهمیه ثبت سفارشهای قابل دریافت به صورت فصلی توسط وزارت جهاد کشاورزی به اتحادیه و واردکنندگان اعلام شود تا شرکتهای دارای صلاحیت بتوانند از سهمیه فصل استفاده کرده و اقدام به واردات چای کنند. اما تا کنون سهمیه فصل پاییز اعلام نشده و زمزمههایی مبنی بر منوط شدن واردات به خرید اجباری چای تولید داخل به گوش میرسد.
هشدار درباره گرانی کالا
در این نامه آمده است که واردات در قبال خرید چای داخلی از سال گذشته شروع شده و به عنوان یک امتیاز تشویقی و اختیاری در کنار روند طبیعی واردات تلقی میشد. اما منوط شدن واردات به خرید اجباری چای داخلی دارای اشکالات فراوان حقوقی و تجاری بوده و منجر به برهم خوردن تعادل تامین، تولید و مصرف چای خواهد شد. این سیاست همچنین تعادل عرضه و تقاضای چای داخلی و خارجی را با چالش جدی روبرو کرده و قیمت چای را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
اتحادیه چای کشور در نامه خود به وزیر جهاد کشاورزی یادآوری کرده است که در سال ۱۴۰۲ به دلیل اعمال محدودیت توسط وزارت جهاد کشاورزی، واردات چای با کاهش بیش از ۴۰ درصد مواجه شده و به بالغ بر ۴۲ هزار تن رسیده است. این ناترازی منجر به افزایش شدید قیمت انواع چای در سطح بازار و افزایش محسوس واردات چای بصورت قاچاق شده است که هر دو موضوع منجر به ایجاد اخلال در فرآیند تولید و نهایتاً تضییع حقوق مصرف کنندگان شده است.
اتحادیه چای کشور از وزیر جهاد کشاورزی درخواست کرده است که تدابیری برای رفع مشکل پیشآمده و برگرداندن ثبات و آرامش به بازار چای اتخاذ کند. این اتحادیه همچنین آمادگی خود را برای ارائه نظرات کارشناسی و مشورتی در موضوع چای اعلام کرده است.