دلایل کاهش فشار فروش در بازار

## تغییرات بازار سهام: از فشار فروش تا دلایل اصلاح

**اخبار اخیر بازار سهام، سهامداران را نگران کرده و به سمت فروش سوق داده است.** با این حال، محدودیت دامنه نوسان و کاهش فعالیت حقوقی ها، فشار فروش را در بازار کاهش داده است. برخی از سهامداران نیز به دلیل بازدهی خوب برخی نمادها در هفته های گذشته، فروش در کف قیمت را جذاب می دانند.

**علاوه بر این، دلایل دیگری برای این روند فروش وجود دارد.** برخی از تحلیلگران، سیگنال قوی بازار طلا را دلیل این موضوع می دانند. برخی دیگر، نرخ اخزا و عدم اصلاح جدی بازار را به عنوان دلایل شدت عرضه بیان می کنند.

**در هفته جاری، معاملات نشانگر توجه بازار به تحولات آینده است.** به نظر می رسد ایران به شکل مستقیم وارد جنگ با اسرائیل نخواهد شد. این موضوع نگرانی و ریسک بازار را کاهش داده است. با این حال، ریسک های ژئوپلیتیک در خاورمیانه قابل پیش بینی نیستند و برخی سهامداران ترجیح می دهند در موقعیت های بحرانی ضرر کمتری متحمل شوند.

## فشار فروش در بازار کاهش یافت؟

**با وجود کاهش فشار فروش، هنوز شاهد صفوف فروش در بازار هستیم.** دیروز نیز معاملات برخی نمادها به دامنه مثبت کشیده شد، اما در آخر وقت با منفی یک صف فروش شدند. این موضوع نشان می دهد که بازار هنوز در فاز اصلاح قرار دارد و فارغ از ریسک های سیستماتیک اتفاق خواهد افتاد.

**شهیر محمدنیا، کارشناس اقتصادی، در گفتگو با خبرنگار بازار، سازمان بورس را در اولین چالش و بحران خود موفق ارزیابی کرد.** او به اقدامات سازمان در تذکر به حقوقی ها و ارائه تسهیلات اعتباری به بازیگران خوش نام اشاره کرد که به کاهش فشار فروش کمک کرده است.

## دلایل تکنیکالی برای اصلاح بورس

**محمدنیا با اشاره به رشدهای اخیر، انتظار یک هفته اصلاحی را داشت.** او معتقد است که اگر ریسک های سیاسی وجود نداشت، بازار به دلیل این اتفاق اصلاح نمی کرد. محدودیت دامنه نوسان باعث متعادل شدن معاملات برخی نمادها شده است و نشان می دهد که در صورت عدم وقوع این اتفاقات، بازار به روند صعودی خود ادامه می داد.

**با توجه به افزایش سودآوری برخی شرکت ها، به نظر می رسد رشد قیمت ها باید ناشی از افزایش P/E باشد.** اما در شرایط فعلی، ایجاد موج های قوی در بازار دشوار است. به همین دلیل، شرکت های بزرگ با وجود چشم انداز خوب در سودآوری، در قیمت های فعلی زمین گیر شده اند و جریان پول به سمت شرکت های کوچکتر، که راحت تر می توان با آنها پیش رفت، سوق پیدا کرده است.

## گزارش شرکتها: عامل کاهش فشار فروش در بازار

**با وجود گزارش های خوب و خبرهای مثبت، حذف ریسک های سیستماتیک شرط اصلی برای حرکت ادامه دار بازار و ورود جریان پول است.** از طرف دیگر، دولت با انتشار اوراق جدید با نرخ بهره بالای ۳۰ درصد، آثار آن را به زودی روی تابلو معاملات نمایان می کند.

**در چنین فضایی، باید به دنبال سهمی رفت که گزارش های خوب را در کدال منتشر کرده است.** گزارش های ماهانه و میان دوره ای برای آینده بازار اهمیت بسیار بالایی دارند. فروش بدون در نظر گرفتن بنیاد شرکت ها، رفتاری مبتدیانه است و حضور صندوق ها یا حقوقی ها در صف فروش، مفهوم سرمایه گذاری غیرمستقیم را از بین می برد.

## وضعیت معاملات بورس در ریسک‌ها

**رضا روحی، کارشناس بازار، در گفتگو با خبرنگار بازار، به بررسی و ارزیابی بازار با نگاه دقیق تر به گزارش های مالی توصیه می کند.** حداقل ۱۵۰ تا ۲۰۰ شرکت، با کمی اصلاح قیمت یا چشم انداز مثبت، می توانند یک رالی جدید از قیمت و رشد را آغاز کنند. این موضوع نیازمند تداوم فضای بنیادی و گزارش دهی است. انتشار گزارش های میان دوره ای که در سه هفته آتی آغاز می شود، می تواند کف جدیدی از بسیاری از سهم ها را ایجاد کرده و ریسک بازار را به حداقل برساند.

**روحی به تاثیر تغییرات در معاملات صندوق های اهرمی اشاره کرد.** همسان شدن دامنه نوسان این صندوق ها، نوسانات روزانه را کاهش داده و نقدینگی آنها به دل بازار سهام برگشته است.

**در نهایت، عوامل بیرونی مانند نرخ سود، نرخ نیما و شرایط سیاسی، نقش کمتری در ساختار بازار ایفا می کنند.** اما ابزارهای داخلی، مانند گزارش های مالی و وضعیت بنیادی شرکت ها، می تواند به بازار کمک کند و آثار قوی و ماندگاری در آن ایجاد کند.

## راهکارهای پیشبرد اهداف سهامداران

**سازمان بورس باید نسبت به ناشرین و شرکت ها نظارت بیشتری داشته باشد.** سیستم تصمیم گیری در آنها بسیار کند و نگاه به سهامدار خرد نیز نگاهی بالا به پایین است. موضوعات مانند نرخ تسعیر ارز نیما، عوارض و بهره مالکانه، افزایش سرمایه و نرخ تسعیر ارز در بانک ها، باید شفاف شود.

**علاوه بر اخبار و جریان پول، به محرک های قوی داخلی مانند گزارش های مالی نیاز است.** سه صنعت پالایش، خودرو و بانک، همیشه محور حرکت های انفجاری بازار بوده اند. سازمان بورس باید به عنوان نماینده سهامداران خرد، همراه و کمک کننده مدیران این شرکت ها در پیشبرد اهداف سهامداران باشد. انتشار چند خبر مثبت از صنایع لیدر و پیشرو، می تواند جریان پول را افزایش دهد.

پایگاه خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *