## دکتر مشرف نفیسی: از پیشگامان صنعت بیمه ایران
زندگی حرفه ای دکتر مشرف نفیسی با فراز و فرودهایی همراه بود. تسلط ایشان بر علم حقوق و اقتصاد، همواره در عرصه کار و فعالیت، هم حامیان پرشمار و هم منتقدانی محدود را برای او به ارمغان میآورد. دکتر نفیسی از جمله شخصیت هایی بود که در جریان نهضت ملی شدن صنعت نفت، دیدگاهی متفاوت با مرحوم دکتر مصدق در خصوص تدوین تاکتیک های ملی داشت و این اختلاف دیدگاه، در آن زمان به طور آشکار و عمومی شناخته شده بود.
دکتر نفیسی به عنوان یک تکنوکرات، در زمینه علمی خود، حتی با ریسک مواجهه با برکناری از سمت های خود، از اعتقاداتش عقبنشینی نمیکرد. یکی از نمونههای بارز این موضوع، برکناری ایشان از سازمان برنامه و بودجه به دلیل اختلاف نظر شدید با کارشناسان آمریکایی بود که با دستور شاه انجام شد.
دکتر مشرف نفیسی در توسعه بنیه علمی صنعت بیمه کشور و تربیت مدیران برجسته و شاخص، نقش بی بدیلی داشت. ایشان با اتکا به دانش خود، توانست به استقلال علمی بیمه گران ایرانی از شرکت های بیمه خارجی کمک کند. از جمله اقدامات موثر دکتر نفیسی در این زمینه، میتوان به اعزام شخصیت هایی مانند مرحومان دکتر فرجادی، دکتر ایزدپناه، دکتر هوشنگی، دکتر علی آبادی، و آقایان دکتر محمد جباری، دکتر جان علی محمود صالحی و دکتر ضیا رفیعیان به فرانسه برای تحصیل در رشته بیمه گری اشاره کرد. این حرکت، یک اقدام بنیادین و ماندگار در جهت تقویت علمی دانش بیمه گری در ایران بود.
## اقدامات دکتر مشرف نفیسی
در سال ۱۳۰۵ ، هنگامی که صنعت بیمه در بسیاری از کشورهای در حال توسعه به صورت ابتدایی و توسط کارشناسان اروپایی و آمریکایی مدیریت می شد، دکتر مشرف نفیسی طرح های نوآورانه و پیشرو را در صنعت بیمه جهان ارائه و اجرا کرد. طرح هایی که در آن زمان بی نظیر و امروزه به حدی جدید و غیر قابل باور میرسند.
از جمله این طرحها میتوان به طرح بیمه های عمر اندوخته ساز با توجه به فرهنگ و نیازهای اقتصادی مردم ایران در دهه ۳۰ اشاره کرد. طرحی که به جای بازگشت سرمایه به صورت ریالی، به بیمه گذاران، خانه مسکونی یا ارز خارجی یا طلا با ارزش روز تحویل داده میشد. همچنین، بیمه نامه های مختص ریسک های نامشهود اکوسیستم محیط کسب و کار با عنوان ” بیمه سوخت و سوز معاملات اعتباری و تجارتی در دهه ۳۰ ” در دوران بحرانی اقتصاد ایران پس از جنگ جهانی دوم و اشغال کشور توسط متفقین به بازار عرضه شد. این محصولات بیمه ای را می توان از شاهکارهای مدیریت ریسک بازار در سطح جهان و اقدامات شادروان دکتر مشرف نفیسی به شمار آورد.
به وزیر اقتصاد دولت چهاردهم، جناب آقای دکتر عبدالناصر همتی که اقتصاد دان بیمه شناس هستند و به لحاظ نمودار شغلی با وزیر اقتصاد دوران محمد علی فروغی که اقتصاد دان بیمه شناس بود تشابه دارند، پیشنهاد می کنیم از طرح های ” UNIT LINK ” دکتر مشرف نفیسی الگو برداری و به سه چهار مدیر جوان و خلاق کنونی صنعت بیمه میدان بدهند تا با حمایت از بخش اشتغالزایی و توسعه محیط کسب و کار قانون برنامه هفتم که به وزارت اقتصاد و صنعت بیمه تکلیف شده در جهت تامین خدمات مشاوره ریسک و سرمایه کارآفرینان جوان بهره برداری گردد.