## والدین، هوشیار باشید: لوازم تحریر فرزندتان، الگوی آینده او را شکل می دهد!
با آغاز سال تحصیلی جدید، یکی از دغدغه های مهم والدین، انتخاب لوازم تحریر مناسب برای فرزندانشان است. اما نکته ای که اغلب مورد غفلت قرار می گیرد، تاثیرات فرهنگی تصاویر روی لوازم تحریر بر روی ذهن کودکان و نوجوانان است.
سیده سارا میرقاسمی، مدرس و پژوهشگر سواد رسانه ای، در گفتگو با میزان، به این موضوع مهم اشاره می کند. او می گوید: ” رسانه ها تاثیر عمیقی بر انتخاب کودکان دارند و می توانند آنها را به سمت خرید لوازم تحریر با تصاویر خاص جذب کنند. خانواده ها باید به طور ویژه در سنین پایین تر، در انتخاب لوازم تحریر دقت کنند و الگوهای مناسبی را برای فرزندانشان ایجاد کنند. مهم این است که دانش آموزان به جای صرفا مصرف کننده بودن، یاد بگیرند به تصاویر و پیام های آنها به طور انتقادی نگاه کنند.”
میرقاسمی با اشاره به آیه ای از قرآن که می فرماید “انسان باید به غذایی که می خورد نگاه کند” تاکید می کند: “محصولاتی که مصرف می کنیم نیز مانند غذا هستند و باید در انتخاب آنها دقت کنیم. چشم، دروازه ورودی به مغز است و تصاویر، الگوهای ذهنی کودکان را شکل می دهند. ”
**تصویر روی کیف و دفتر، الگوی فرزند شماست!**
این مدرس حوزه سواد رسانه ای می گوید: “شخصیت های انیمیشن ها و فیلم های مختلف می توانند الگوهای ذهنی کودکان را تحت تاثیر قرار دهند و آنها را به سمت تماشای آن انیمیشن ها یا فیلم ها سوق دهند. به عنوان والدین، باید هنگام خرید لوازم تحریر برای فرزندمان، دقت کنیم که این تصاویر چه الگوهایی را به او می دهند. شخصیت های انیمیشن و فیلم های داخلی نیز باید مورد بررسی قرار بگیرند تا از مناسب بودن آنها برای کودکان اطمینان حاصل کنیم.”
میرقاسمی تاکید می کند که به نسل جدید، باید و نباید نمی توان گفت و باید با آنها مشورت کرد. او می گوید: ” می توانیم از دانش آموزان بخواهیم که تصاویر روی لوازم تحریر را بررسی کنند و نقاط مثبت و منفی آنها را تشریح کنند و خودشان شخصیتی را انتخاب کنند که الگوی بهتر برای آنها باشد.”
**مراقب مصرف گرایی باشید!**
میرقاسمی اشاره می کند که والدین باید هنگام خرید لوازم تحریر برای فرزندانشان مراقب مصرف گرایی باشند. او می گوید: ” رسانه های اجتماعی و نمایشی عمل کردن افراد در آنها باعث شده است که فرهنگ مصرف گرایی تشدید شود. والدین باید هنگام خرید لوازم تحریر نیاز فرزندشان را در نظر بگیرند و از خرید بی رویه خودداری کنند.”
**مشورت با کودکان لازم است**
میرقاسمی در پایان می گوید: ” باید هنگام خرید لوازم تحریر برای کودکان و نوجوانان، به جای تعیین تکلیف برای آنها، با آنها مشورت کنیم. می توانیم دانش آموزان را به یک چالش دعوت کنیم و از آنها بخواهیم که لوازم تحریر و وسایلی که در اختیار دارند را بررسی کنند و به ما بگویند کدام یک قابل استفاده است و به چه وسایل جدیدی نیاز دارند. باید دقت شود که دانش آموزان واقعا به چه وسایلی نیاز دارند و بر اساس نیاز برایشان خرید شود.”