۲۱ موسسه ایرانی در میان ‌برترین‌های دنیا

## دانشگاه تهران در صدر 21 دانشگاه ایرانی برتر جهان در رتبه‌بندی دانشگاه ملی تایوان

بر اساس گزارش سال 2024 میلادی نظام رتبه‌بندی دانشگاه ملی تایوان (NTU Ranking)، 21 موسسه ایرانی در میان 1200 موسسه برتر جهان جای گرفته‌اند. دانشگاه تهران با کسب رتبه 291 جهان، عنوان برترین موسسه ایرانی را در این نظام رتبه‌بندی به خود اختصاص داده است.

دانشگاه‌های صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و یاسوج نیز در میان 1200 موسسه برتر جهان در رتبه‌بندی نرمال‌ شده بر اساس تعداد اعضای هیات علمی قرار دارند. این بدین معناست که با توجه به تعداد اعضای هیات علمی، این دانشگاه‌ها در میان بهترین‌های جهان قرار دارند.

تعداد موسسات ایرانی حاضر در این نظام رتبه‌بندی در سال 2023 میلادی 18 مورد بود. نمودار ارائه شده، روند سالانه تعداد موسسات ایرانی در این نظام رتبه‌بندی را نشان می‌دهد.

این نظام رتبه‌بندی، تمرکز خود را بر پژوهش قرار داده است و دانشگاه‌های بزرگ‌تر شانس بیشتری برای قرار گرفتن در لیست نهایی دارند. دانشگاه ملی تایوان برای تعیین لیست نهایی موسسات برتر جهان از سه شاخص اصلی (کارایی پژوهشی، تاثیر پژوهشی و تعالی پژوهشی) و هشت شاخص فرعی استفاده می‌کند. این شاخص‌ها عبارتند از:

* تعداد مقالات منتشر شده در 11 سال گذشته
* تعداد مقالات منتشر شده در سال گذشته
* تعداد استنادات در 11 سال گذشته
* تعداد استنادات در دو سال گذشته
* میانگین استنادات در 11 سال گذشته
* شاخص “اچ” در دو سال گذشته
* تعداد مقالات پر استناد در 10 سال گذشته
* تعداد مقالات منتشر شده در مجلات با ضریب تاثیر بالا در دو سال گذشته

جدول 1 امتیاز کلی و رتبه موسسات ایرانی و جدول 2 امتیاز آنها در شاخص‌های مختلف این نظام رتبه‌بندی را نشان می‌دهد.

بر اساس گزارش سال 2024 میلادی نظام رتبه‌بندی دانشگاه ملی تایوان، دانشگاه هاروارد (Harvard University) با بیشترین امتیاز، در صدر موسسات برتر جهان قرار دارد. دانشگاه‌های استنفورد (Stanford University)، لندن (University of London)، تورنتو (University of Toronto)، آکسفورد (University of Oxford)، جان هاپکینز (Johns Hopkins University)، تسینگ هوآ (Tsinghua University)، ژجیانگ (Zhejiang University)، کمبریج (University of Cambridge) و ام‌آی‌تی (MIT) به ترتیب در رتبه‌های دوم تا دهم این نظام رتبه‌بندی قرار گرفته‌اند.

این گزارش در سامانه “نما” (NEMA.IRANDOC.AC.IR) در دسترس است. سامانه “نما” توسط پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) راه اندازی شده است و به پایش و گزارش جایگاه علم، فناوری و نوآوری ایران در جهان می‌پردازد. این سامانه با پایش و گزارش نزدیک به 90 شاخص جهانی، در دسترس عموم قرار دارد.

پایگاه خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *