## تبعات حمله ایران به اسرائیل: آیا ایران توانایی جنگ با اسرائیل را دارد؟
در سایه تنشهای فزاینده بین ایران و اسرائیل، احتمال بروز جنگ بین دو کشور مطرح میشود. در چنین سناریویی، دنیای غرب به طور قاطع از اسرائیل حمایت خواهد کرد. هرچند آمریکا ادعا میکند در دفاع از اسرائیل دخالت نخواهد داشت، اما در واقع از مواضع اسرائیل حمایت میکند.
از ۱۵ همسایه ایران، 7 کشور روابط دیپلماتیک رسمی با اسرائیل دارند و 4 تا 5 کشور دیگر نیز در انتظار فرصتی برای به رسمیت شناختن این رژیم هستند. علاوه بر این، کشورهایی مانند اردن، عربستان، امارات، بحرین و… در زمینههای اطلاعاتی، لجستیکی و حتی نظامی با اسرائیل همکاری میکنند.
یدالله کریمی پور، کارشناس سیاسی، معتقد است ایران در حال حاضر فاقد هر گونه متحد استراتژیک قدرتمند است. او معتقد است ایران توانایی ورود به جنگ دوم را ندارد و پیامدهای جنگ 8 ساله هنوز بر روی دوش مردم سنگینی میکند. حتی در صورت پیروزی در جنگ، ایران برای چندین دهه از پیامدهای مخرب آن رنج خواهد برد.
کریمی پور همچنین تاکید میکند که ایران توانایی جنگ زمینی با اسرائیل را ندارد. به گفته او، پرتابهها، نیروی هوایی و دریایی تعیین کننده هستند و خسارتهای سنگینی به ایران وارد خواهد شد.
کمترین نتیجه حمله ایران به اسرائیل، پیروزی حتمی ترامپ در انتخابات، به محاق فراموشی رفتن غزه و لبنان، قدرت یابی مجدد داعش، تقویت امارت طالبان، افزایش قدرت مانور باکو و آنکارا در قفقاز، تضعیف ایران در خلیج فارس و … است. توانایی اقتصادی ایران برای حفظ سطح زندگی مردم در طول جنگ، محدود است و احتمال کاهش صادرات ایران نیز وجود دارد.
حمله ایران به اسرائیل حتی با هدف قرار دادن زیرساختهای اسرائیل، به دلیل حمایت مالی غربی، کافی برای سقوط این رژیم نخواهد بود. جنگ طلبی نتانیاهو به خواستهای ملی برای اسرائیلیها تبدیل شده است و حمایت مردمی از او در حال افزایش است. آیا ایران توانسته است حمایت قاطع مردم خود را برای ورود به جنگ به دست آورد؟
به گفته وزیر خارجه لبنان، سید حسن نصرالله در همان جلسه ترور، با پیشنهاد هاچستین برای صلح موافقت کرد و این پذیرش به اطلاع واشنگتن هم رسید. اما او چند دقیقه بعد هدف قرار گرفت.