مشکلات و چالش‌های اهدای پلاسمای پولی

## خطر تبدیل صنعت پلاسما به تجارت و افزایش مراکز پلاسمای پولی

سازمان انتقال خون ایران در واکنش به اخبار اخیر در خصوص افزایش مراکز پلاسمای پولی، با تاکید بر اهمیت اهدای داوطلبانه پلاسما، تغییر جهت این صنعت به سمت تجارت را خطری جدی برای سلامت جامعه دانسته است.

بر اساس گفته های سازمان انتقال خون، پرداخت پول به اهداکنندگان پلاسما، نقص جدی در فرایند جذب اهداکنندگان سالم و واجد شرایط ایجاد می کند. این امر سلامت پلاسما، اهداکنندگان و دریافت کنندگان محصولات پلاسمایی را به خطر می اندازد.

مراجع معتبر بین المللی مانند سازمان جهانی بهداشت (WHO) و اتحادیه اروپا نیز با تاکید بر اهمیت اهدای داوطلبانه خون و پلاسما، پرداخت پول به اهداکنندگان را منع کرده اند.

سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه اهدای داوطلبانه پلاسما نمادی از تعهد اجتماعی و مشارکت شهروندان در نظام سلامت است، بر مخاطرات اهدای پلاسمای پولی برای حفظ سلامت جامعه تاکید کرده است.

این سازمان نیز به اهمیت توسعه برنامه اهدای خون داوطلبانه اشاره کرده و هشدار داده است که پرداخت پول به اهداکنندگان ممکن است بر دسترسی به خون داوطلبانه تاثیر منفی بگذارد و به ایجاد سیستم های موازی در این زمینه منجر شود.

علاوه بر خطرات سلامتی، پرداخت پول به اهداء کنندگان ممکن است همبستگی اجتماعی را نیز به خطر بیاندازد و موجب تحمیل مسئولیت بر جمعیت های محروم و گروه های آسیب پذیر جامعه شود.

سازمان انتقال خون ایران با تاکید بر ضرورت نیازسنجی دقیق و مطالعات کامل در این حوزه، بر لزوم گام های هدفمند در راستای تاسیس پالایشگاه های تولید فرآورده های مشتق از پلاسما در کشور تاکید کرده است.

این سازمان همچنین به این نقطه اشاره کرده است که افزایش حجم پلاسما بدون فراهم کردن امکان پالایش آن و تامین داروهای مورد نیاز، مشکلات تأمین دارو را حل نخواهد کرد.

پایگاه خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *