دستورالعمل یک ماهه اجرای پلتفرم توزیع دارو به صورت پایلوت

## کمیسیون اصل نود مجلس: نظارت بر توزیع دارو، طب سنتی و حساب واحد خزانه

در نشست روز دوشنبه، 16 مهرماه، کمیسیون اصل نود مجلس با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونین ایشان، به بررسی چالش‌های حوزه سلامت پرداخت.

**توزیع دارو از طریق پلتفرم‌های آنلاین:**

کمیسیون با توجه به اهمیت تسهیل دسترسی به دارو و حفظ ایمنی، طرح آزمایشی توزیع دارو از طریق پلتفرم‌های آنلاین را تصویب کرد. این طرح یک ماهه اجرا خواهد شد و در صورت نیاز به اصلاح، با نظارت دقیق، در سراسر کشور اجرا خواهد شد. همچنین، دستورالعمل جدید سازمان غذا و دارو که بدون حضور نماینده وزیر بهداشت و بدون طی مراحل قانونی ابلاغ شده بود، متوقف شد.

**توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی:**

کمیسیون بر ضرورت فعال شدن ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی تاکید کرد و برای پیشبرد بهتر امور مرتبط با سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرای اقدامات حوزه طب سنتی ایرانی، تشکیل کمیته یا شورایی را به ریاست وزیر یا قائم مقام وزیر بهداشت پیشنهاد داد. این کمیته یا شورا با حضور معاونین مربوطه، مدیرکل دفتر طب ایرانی، نماینده کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، کارشناس کمیسیون اصل نود و نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان مرجع تصمیم‌گیری نهایی و رفع موانع اجرایی برنامه‌های حوزه طب سنتی به ویژه 47 اقدام مندرج در سند پیشرفت عمل خواهد کرد.

**بررسی مجدد برنامه‌های وزارت بهداشت:**

کمیسیون تصمیم گرفت برنامه‌های اعلامی وزارت بهداشت را که در نامه‌های 117.13591 مورخ 16/9/1401 و121.3211 مورخ 19/12/1402 مطرح شده بود، مجددا بررسی کند و موانع اجرایی آن‌ها را برطرف نماید. گزارش اقدامات مربوط به این نامه‌ها ظرف دو ماه آینده به کمیسیون منعکس خواهد شد.

**حساب واحد خزانه در وزارت بهداشت:**

وزارت بهداشت موظف شد گزارش وضعیت اجرای حساب واحد خزانه وزارت بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان بیمه سلامت را ظرف مدت یک هفته به کمیسیون ارسال کند. همچنین، بانک مرکزی موظف شد کلیه حساب‌های غیرمجاز اعم از مسدودی و ذخیره کارکنان که با شناسه ملی دستگاه‌های اجرایی افتتاح شده است، طبق بند (ب) تبصره 3 قانون بودجه سال 1403 مسدود کند و گزارش آن را ظرف مدت یک ماه به کمیسیون ارائه کند. جلسه‌ای نیز با حضور وزارت امور اقتصادی و دارایی، خزانه‌داری کل کشور، سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان برنامه و بودجه، معاون حقوق رئیس جمهور و وزارت بهداشت برای تعیین تکلیف در این خصوص در دو هفته آینده برگزار خواهد شد. سازمان بیمه سلامت نیز در خصوص نحوه اجرای حساب واحد خزانه در جلسه کمیسیون اصل نود حضور خواهد داشت.

**پیگیری طرح دارویار:**

کمیسیون به دنبال بازگشت حقوق مردم و پیگیری سود هنگفتی که از محل بیت‌المال وارد زنجیره عرضه دارو شده است، در خصوص اخذ مابه التفاوت از اعضای زنجیره تولید و توزیع در طرح دارویار نیز به بررسی می‌پردازد.

**سامانه تیتک:**

با وجود گذشت سال‌های زیاد از تصویب سامانه تیتک، پیشرفت آن بسیار کند بوده است. کمیسیون با توجه به اهمیت این سامانه در ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت اقلام سلامت محور، به دنبال سرعت بخشیدن به اجرای آن با کمک دستگاه‌های اجرایی است.

مجله خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *