حرکت دانشگاهیان برای تحقق فرمان رهبر انقلاب در حوزه هوش مصنوعی

## هوش مصنوعی: گامی به سوی آینده

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف تقویت حوزه هوش مصنوعی در کشور، به دانشگاه‌های برجسته و مطرح کشور اجازه داده است تا با شرایط ویژه، دانشجویان استعداد درخشان و نخبه را در رشته‌های هوش مصنوعی پذیرش کنند. این اقدام با هدف ارتقا کیفیت این حوزه درسی و افزایش توانمندی کشور در این زمینه صورت گرفته است.

روح الله رازینی، معاون آموزشی وزیر علوم، با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی و نیاز به توسعه این حوزه در کشور، این خبر را اعلام کرد.

فرزاد رادفر، سردبیر پویش فارس من، با اشاره به ضرورت توسعه هوش مصنوعی در کشور، بر اهمیت توسعه این حوزه توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی هوش مصنوعی تاکید کرد.

در حال حاضر حدود 450 شرکت دانش‌بنیان در زمینه‌های مرتبط با هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند و 12 دانشگاه و مرکز پژوهشی نیز در این حوزه فعال هستند. در سال گذشته، 170 دانشجوی دکترا و 1300 دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته هوش مصنوعی پذیرش شده‌اند.

با توجه به اهمیت هوش مصنوعی، دو واحد درسی در زمینه کاربرد این فناوری در رشته‌های تخصص تحصیلی به صورت اختیاری ارائه می‌شود و در رشته‌های فنی و مهندسی، دو واحد درسی الزامی در خصوص هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود.

حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، نیز بر توسعه هوش مصنوعی در موارد مختلف و ایجاد بسترهای کاربرد این فناوری در دانشگاه‌ها به منظور افزایش سرعت و دقت پژوهش‌ها و نوآوری‌ها تاکید دارد.

با توجه به اهمیت تولید محتوای درسی در زمینه هوش مصنوعی، وزارت علوم تفاهم‌نامه‌ای با معاونت علمی، فناوری و دانش‌بنیان ریاست جمهوری منعقد کرده است که براساس آن 100 عضو هیئت علمی تولید محتوای درسی در زمینه هوش مصنوعی در رشته‌های دانشگاهی را آغاز کرده‌اند. این طرح‌های درسی در سال جاری در دانشگاه‌ها ارائه خواهد شد و پس از مستندسازی و تدوین نهایی به ظرفیت علمی کشور افزوده خواهد شد.

محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم سابق، نیز بر پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی تاکید داشته و می‌گوید هر کشوری که علم را توسعه دهد، می‌تواند بدون هزینه، کشور دیگری را تسخیر کند، بنابراین نباید از علم روز دنیا عقب بمانیم.

عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نیز معتقد است که اگر در هوش مصنوعی پیشرفت نکنیم، دچار نوعی استعمار می‌شویم.

مقام معظم رهبری نیز در آبان ماه سال 1400 فرمودند که در هوش مصنوعی حداقل باید به 10 کشور اول دنیا برسیم. مسئولان حوزه آموزش عالی کشور در تلاش هستند تا این فرمان رهبر معظم انقلاب را به واقعیت تبدیل کنند.

پایگاه خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *