## نظارت دقیق سازمان بازرسی بر حوزه دارو و تجهیزات پزشکی
سازمان بازرسی کل کشور، با نظارت دقیق بر حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، به دنبال تضمین سلامت جامعه و مبارزه با تخلفات در این حوزه است. این سازمان با برنامه های متعدد، به دنبال حل مشکلات و چالشهای موجود در این زمینه است.
در دوره ای که کشور با کمبود آنتی بیوتیک ها مواجه بود، سازمان بازرسی با تشکیل کارگروههای تخصصی، اقدام به بررسی علل این کمبود کرد. نتایج این بررسی نشان داد که برخی از شرکتها به احتکار دارو اقدام کرده اند و ۴ شرکت متخلف به اتهام اختلال در عرصه دارو به مراجع قضایی معرفی شدند.
سازمان بازرسی، گزارش کاملی از این موضوع را به ریاست جمهوری ارائه کرد. همچنین مواردی مانند نظارت بر تامین دارو در دوره کرونا، حمایت از تولیدات داخلی، تامین و توزیع دارو برای بیماران خاص و نظارت بر تجهیزات پزشکی و صدور مجوزهای مربوطه نیز در دستور کار این سازمان قرار دارد.
در خصوص هیات امنای ارزی وزارت بهداشت، سازمان بازرسی به مدت ۶ سال بازرسیهای متعددی انجام داده است. در این مدت، ۱۶ پرونده نظارتی و بازرسی در این حوزه تشکیل شده که منجر به ۲۵ گزارش شده است. از این تعداد، ۱۶ گزارش اصلاحی به منظور بهبود عملکرد و ۳ گزارش تعقیب اداری و ۶ گزارش تعقیب کیفری به منظور پیگرد متخلفان ارائه شده است.
در نتیجه گزارش های اصلاحی، تعدادی از شرکت های زیر مجموعه هیات امنای صرفه جویی ارزی منحل شدند و همچنین مطالبات و تسویه حساب طرحها و تعیین تکلیف هشت پروژه عمرانی انجام شد.
از دیگر اقدامات سازمان بازرسی در حوزه هیات امنا میتوان به تسهیل تامین اقلام دارویی برای بیماران، اصلاح شرایط مناقصهها، ممنوعیت شرکتهای متخلف در مناقصه ها، تعیین تکلیف داروهای انبار شده، بررسی دریافتیهای مدیران و جلوگیری از ورود تجهیزات پزشکی مشابه تولیدات داخلی اشاره کرد.
سازمان بازرسی برای برخی از مدیران هیات امنای ارزی به اتهاماتی مانند عدم رعایت قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی داخلی، نقض قانون منع تصدی بیش از یک شغل دولتی و تصرف غیرقانونی، پرونده تشکیل داده و آن را به مراجع قضایی ارسال کرده است.