## برای کنکور چند ساعت در روز باید درس خواند؟ راهنمای جامع
هر دانشآموز باید برنامهی مطالعاتی خود را با توجه به شرایط و تواناییهایش تنظیم کند و از مقایسه با دیگران پرهیز کند. برای موفقیت در کنکور، صرفاً ساعت مطالعه بالا ملاک نیست. هر دانشآموز باید بر اساس توانایی و سطح علمی خود برنامهریزی کند و از مقایسه با دیگران خودداری کند.
### اهمیت مشاوره در مسیر کنکور
کمک گرفتن از یک مشاور کنکور که خود تجربهی موفقیت در این مسیر را دارد میتواند راهنمای مؤثری برای برنامهریزی مناسب و منظم باشد. مشاور کنکور میتواند به شما کمک کند تا یک برنامهی شخصیسازیشده داشته باشید و ساعت مطالعهتان نیز منظم باشد و به صورت نوسانی درس نخوانید.
یکی از بهترین تیمهای مشاورهی کنکور که تمام مشاورینش رتبه برترهای سالهای گذشته هستند، تیم نوتروفیل است. نوتروفیل خدمات متنوعی در زمینه مشاورهی کنکور ارائه میدهد. با مراجعه به صفحهی “مشاوره کنکور” میتوانید با خدمات مشاوره نوتروفیل آشنا شوید و اقدام به ثبتنام نمایید.
### زمان مطالعه روزانه برای کنکوریها
مدت زمان مطالعه روزانه یک دانشآموز کنکوری به چند عامل بستگی دارد:
* توانایی فرد در مطالعه مداوم
* سطح علمی فعلی
* میزان زمانی که برای هر درس نیاز است
* پشت کنکوری بودن یا مدرسهای بودن دانشآموز
همچنین، تعداد ساعتهایی که برای مطالعه در ماهها و هفتههای پایانی قبل از کنکور اختصاص داده میشود، با ساعتهای مطالعه در طول سال تحصیلی متفاوت است.
دانشآموزان مدرسهای و فارغالتحصیلان شرایط متفاوتی دارند. دانشآموزان مدرسهای به دلیل زمان رفتوآمد به مدرسه، فرصت کمتری برای مطالعه دارند. در حالی که پشت کنکوریها میتوانند زمان بیشتری را به مطالعه اختصاص دهند.
ممکن است از برخی مشاورین شنیده باشید که باید حداقل روزانه بین ۱۵ تا ۱۶ ساعت مطالعه کنید تا موفق شوید، اما این یک توصیه اشتباه است! شما باید ظرفیت و توان خودتان برای مطالعه و همچنان میزان ساعات آزادی که در اختیار دارید را در نظر بگیرید.
به طور کلی، دانشآموزان باید حدود ۳۰ تا ۴۵ ساعت در هفته به مطالعه اختصاص دهند، در حالی که پشت کنکوریها میتوانند این زمان را به ۶۰ تا ۹۰ ساعت در هفته افزایش دهند. یعنی اگر دانشآموز هستید باید روزهایی که به مدرسه میروید بین ۵ تا ۶ ساعت و روزهای تعطیل بین ۸ تا ۱۰ ساعت را به مطالعه اختصاص دهید. همچنین میتوانید پس از عید نوروز و در هفتههای پایانی قبل از کنکور، این زمان را به ۱۰ تا ۱۲ ساعت در روز افزایش دهید. افزایش ساعت مطالعه باید به تدریج و با اضافه کردن نیم تا یک ساعت در هفته صورت گیرد.
### کیفیت مطالعه، مهمتر از کمیت
اکثر دانشآموزان وقتی این سؤال را میپرسند که برای کنکور روزی چند ساعت درس بخوانیم؟ دیدگاهشان این است که اگر ساعت مطالعه بالایی نداشته باشند، در کنکور موفق نمیشوند. اما نکته مهم این است که نباید کیفیت مطالعه را فدای کمیت آن کنید. حتی اگر روزانه تنها ۵ ساعت مطالعه میکنید، باید تلاش کنید که این زمان به نحو مؤثری استفاده شود.
### تخصیص زمان مطالعه به هر درس
مدت زمانی که برای مطالعهی هر درس در روز اختصاص میدهید، به میزان توانایی و تسلط شما در آن درس بستگی دارد. به این معنا که اگر در درسی ضعف دارید، لازم است زمان بیشتری را برای مطالعهی آن درس صرف کنید. در مقابل، اگر در آن درس قویتر هستید، میتوانید ساعات کمتری را به مطالعه اختصاص دهید و بیشتر به تکرار، تمرین و حل تست بپردازید.
### برنامهی مطالعاتی برای دانشآموزان پایه دهم و یازدهم
دانشآموزان پایه دهم و یازدهم هرروز به مدرسه میروند و امتحانات پایان ترم را نیز در پیش دارند. البته شایان ذکر است که دانشآموزان دهم و یازدهم زمان بیشتری را تا کنکور در اختیار دارند و به همین دلیل نباید با شیب تندی مطالعه کنند. مطالعه با شیب تند باعث میشود آنها از مطالعه خسته شوند و انگیزه شان را نیز از دست بدهند.
دانشآموزان کنکوری پایه دهم و یازدهم باید به طور میانگین روزانه بین ۳ تا ۵ ساعت مطالعه داشته باشند. همچنین دانشآموزان سال یازدهم میتوانند بعد از عید روزانه یا یک روز در میان یک ربع به ساعت مطالعه خود بیفزایند تا در سال دوازدهم به طور ناگهانی با افزایش چشمگیر ساعت مطالعه مواجه نشوند.
### چه ساعتی از روز مطالعه را شروع کنیم؟
بهترین زمان مطالعه برای اکثر افراد، صبحها بین ساعت ۹ صبح تا ۲ بعدازظهر و عصرها بین ساعت ۴ عصر تا ۱۰ شب است. در این ساعات، مغز در بهترین حالت برای یادگیری قرار دارد. اگر ساعت بیولوژیکی بدن خود را بشناسید و براساس آن ساعت مطالعه خود را انتخاب نمایید؛ میتوانید استفاده بهینهتری از مطالعه خود داشته باشید. همچنین توصیه میشود که ساعات مطالعه را تا حد ممکن ثابت نگه دارید و از تغییرات زیاد در زمانبندی مطالعه خودداری کنید.
### رمز موفقیت در کنکور، فقط ساعت مطالعه نیست!
موفقیت در کنکور و رتبه برتر شدن به عوامل متعددی بستگی دارد. عواملی که میتواند در کنار ساعت مطالعه مناسب به موفقیت دانشآموزان کنکوری کمک کند عبارتند از:
1. **کمک گرفتن از یک مشاور کنکور:** مشاور کنکور فردی است که خود یک بار این مسیر را طی کرده و به موفقیت رسیده است؛ بنابراین تجربه خوبی برای همراهی کنکوریها در این مسیر دارد.
2. **کنکوری درس خواندن:** بسیاری از دانشآموزان گمان میکنند کنکوری درس خواندن بسیار متفاوت از درس خواندن برای امتحانات نهایی است؛ اما اینطور نیست! برای اینکه بتوانند کنکوری درس بخوانند باید چند نکته ریز مانند خلاصهنویسی، مرور هفتگی، مدیریت چالشهای روانشناختی و… را در روتین خود بگنجانند.
3. **هدفگذاری:** یکی از مهمترین اصلهای موفقیت در کنکور هدفگذاری صحیح است. هرچقدر هدف دانشآموزان عینیتر و قابل لمستر باشد، انگیزه آنها برای رسیدن به آن بیشتر میشود.
4. **مدیریت چالشهای روانشناختی:** یکی دیگر از مهمترین اصلهای موفقیت در کنکور توانایی مدیریت چالشهای روانشناختی در این سال است. از آنجایی که سال کنکور، سال پرتنش و فشاری است؛ دانشآموزان با مسائل روانشناختی بسیاری نظیر اضطراب، کاهش اعتماد به نفس، کمبود انگیزه و… مواجه میشوند. اگر دانشآموزان کنکوری بتوانند این چالشها را مدیریت کنند، یکی از گامهای اصلی برای موفقیت در کنکور را برداشتهاند.
5. **محیط مطالعه:** محیط مطالعه ازجمله عواملی است که توجه چندانی به آن نمیشود؛ اما یکی از عوامل بسیار مهم در نتیجهگیری دانشآموزان است. اگر شما به عنوان دانشآموز کنکوری ۶ ساعت در روز در محیطی درس بخوانید که پر از سر و صدا است و تمرکزتان به هم میریزد، فایده چندانی برای شما نخواهد داشت. بنابراین شما باید در محیطی مطالعه کنید به نسبت آرام باشد و تمرکز شما در آن محیط به هم نریزد.
6. **پیوستگی در مطالعه:** یکی از چالشهای اصلی دانشآموزان کنکوری، نوسانی درس خواندن است. پیوستگی و حفظ کردن میانگین ساعت مطالعه روزانه، یکی دیگر از رمزهای موفقیت در کنکور به حساب میآید. داشتن یک برنامهی شخصیسازیشده و اصولی به دانشآموزان کمک میکند تا نوسانی درس نخوانند و میانگین ساعت مطالعه روزانه خود را حفظ نمایند.