بایدها و نبایدهای امنیت سایبری در ایران

## چالش‌های امنیت سایبری: محدودیت، سلبی‌گری و بی‌اعتمادی

حامد بیدی، کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در گفتگو با کارآفرینان نیوز، مهمترین موانع و چالش‌های امنیت سایبری را در لایه سیاست‌گذاری ریشه‌یابی کرد. به اعتقاد وی، سیاست‌های اتخاذ شده با این تفکر که مسدودسازی و محدودیت، تضمین امنیت سایبری است، به جای ارتقای امنیت، شبکه را ناامن‌تر کرده است.

او با اشاره به این موضوع که فناوری به گونه‌ای است که با محدودیت، قابل کنترل نیست، عنوان کرد: “به عنوان مثال، به دلیل تحریم‌ها یا خودتحریمی‌ها، امکان استفاده از تجهیزات پیشرفته و معتبر بین‌المللی در زیرساخت‌های کشور فراهم نیست.”

بیدی همچنین به اهمیت نیروی انسانی متخصص در زمینه امنیت سایبری اشاره کرد و گفت: “عوامل مختلفی مانند سخت‌افزارها، نرم‌افزارها و نیروی انسانی در این حوزه تأثیرگذار هستند. متاسفانه، تصمیم‌گیری‌های سیاسی حتی با هدف تامین امنیت، می‌تواند اثر معکوس داشته باشد.”

وی با انتقاد از سیاست‌های فعلی، موضوع فیلترینگ را مثال زد: “فیلترینگ گسترده و مسدودسازی بی‌رویه، نصب فیلترشکن‌های متعدد بر روی دستگاه‌های کاربران را در پی داشته است. این امر، شبکه را به یکی از آلوده‌ترین شبکه‌های جهان تبدیل کرده و امنیت دستگاه‌های کاربران را به خطر انداخته است.”

این کارشناس با بیان اینکه فیلترینگ در نهایت به استفاده از سخت‌افزارهای بی‌کیفیت و نرم‌افزارهای ناامن منجر شده است، تاکید کرد: ” رویکرد سلبی، امنیت سامانه‌ها را به جای تقویت، تضعیف می‌کند. به عنوان مثال، برای بالا بردن امنیت، دسترسی به سامانه‌ها از IP های خارج از کشور مسدود می‌شود، در حالی که این کار، سامانه را آسیب‌پذیرتر می‌کند.”

بیدی با توجه به اینکه رشد و پیشرفت فناوری، نیازمند تعامل و همکاری بین کشورهاست، به مهاجرت متخصصان این حوزه اشاره کرد و گفت: ” برای رفع مشکلات امنیت سایبری و تامین نیروی انسانی مورد نیاز، باید موانع مهاجرت مانند فیلترینگ و تحریم رفع شود.”

او در پایان، با اشاره به اینکه محیط علمی و فناوری در کشور به دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌ها، از تبادل اطلاعات و دانش با جامعه جهانی محروم مانده است، گفت: ” این محدودیت‌ها، مهاجرت نیروی انسانی متخصص و رشد امنیت سایبری در کشور را با چالش روبه‌رو می‌کند.”

پایگاه خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *