## دولت به دنبال پیوستن کامل ایران به اف ای تی اف
شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور، در گفتگویی در خصوص دو لایحه باقی مانده FATF توضیحاتی ارائه داده است. در ادامه متن این گفتگو را به نقل از قدس میخوانید:
یکی از وعدههای رئیس جمهور در انتخابات پیگیری و حل مسئله پیوستن کامل ایران به FATF بود. به تبع آن دیدگاههای مختلفی در این خصوص در موافقت و مخالفت با این موضوع مطرح شده، از جمله برخی نمایندگان خواستار بازگشت دو لایحه باقی مانده یعنی پالرمو و سی اف تی به مجلس و بررسی دوباره آن شدهاند. نظر دولت چیست؟
دبیری در این باره میگوید: “آقای دکتر پزشکیان به دنبال این هستند که حتماً لوایح FATF روند خودش را کامل کرده و به صورت قانونی تأیید نهایی شود و ما هم به جد این موضوع را دنبال میکنیم. در مجموع هم نمایندگان زیاد مخالف این موضوع نیستند، اما برخی از آنها بر این باورند با وجود تحریمها تصویب و اجرای کامل FATF شاید اثرگذار نباشد. ولی ما معتقدیم شاید این اتفاق یکسری اثرات روانی داشته باشد و ما هم به دنبال این هستیم که موضوع را پیگیری و خواست رئیس جمهور را اجرایی کنیم تا پیوستن کامل ما به این کارگروه به صورت قانونی انجام شود.”
آیا بازگشت این لوایح از مجمع به مجلس و بررسی دوباره مصوبه از لحاظ قانونی ممکن است؟
دبیری در پاسخ به این سوال میگوید: “نه! من گمان میکنم این موضوع و خواست برخی نمایندگان از لحاظ قانونی و روال آیین نامهای در مجلس اشکال دارد و در این مرحله لایحه مصوب شده نمیتواند از مجمع به مجلس برگردد.”
اعضای مجمع اظهار کردند از نظر آنها فعلاً شرایط تغییر نکرده اما نظری هم در مورد خواست دولت پیش از ارائه استدلالهایش ندارند. آیا این استدلالها و منطق دولت برای درخواست تأیید پیوستن به لوایح باقیمانده FATF تدوین شده؟
معاون پارلمانی رئیس جمهور در پاسخ میگوید: “بله این استدلالها مدون شده و آنها را به مجمع تقدیم خواهیم کرد. البته درباره زمان دقیق ارائه آن به اعضای مجمع الان نمیتوانم وعدهای بدهم چون این موضوع باید با رئیس جمهور هماهنگ شود و نظر ایشان را هم بگیریم، ولی استدلالها و دلایل وجود دارد و پیگیریها در حال انجام است. من نمیتوانم از طرف اعضای مجمع نظر بدهم اما فکر میکنم استدلالهای ما منطقی هستند امیدواریم در مجمع هم پذیرفته شوند.”
به نظر دولت امروز شرایط با زمانی که مجمع تصمیم گرفت این لوایح را مسکوت بگذارد فرق کرده؟
دبیری در پاسخ به این سوال میگوید: “بله از نظر ما مسلماً اینطور است.”