تکالیف و اقدامات دستگاه‌ها در اجرای قانون هوای پاک بررسی شود

## هوای پاک: قانونی مترقی با چالش‌های اجرایی

**شیما انصاری** در جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا گفت: اجرای تکالیف قانون هوای پاک و تمرکز بر هفت محور اصلی از جمله بهبود کیفیت سوخت، اسقاط خودروهای فرسوده و توسعه حمل و نقل عمومی، می‌تواند به طور چشمگیری در بهبود وضعیت کیفی هوا تاثیرگذار باشد.

با نزدیک شدن به فصل پاییز و احتمال وقوع پدیده وارونگی دما، انصاری بر لزوم اقدامات موثر و عملیاتی در این حوزه تاکید کرد و گفت: ارائه مطالب کلی و عدم تمرکز بر اقدامات واقعی، نمی‌تواند مشکلات آلودگی هوا را حل کند.

انصاری با تاکید بر برگزاری مستمر جلسات کارگروه آلودگی هوا، گفت: همکاری دستگاه‌های مربوطه و اولویت‌بندی محورهای کاهش آلودگی هوا، برای بهبود کیفیت هوا در شهرهای بزرگ کشور ضروری است.

قانون هوای پاک، مصوب سال ۱۳۹۶، شامل ۳۴ ماده و ۲۹ تبصره و آیین‌نامه‌ای با مجموعه‌ای از راهکارهای کاهش و کنترل آلودگی هوا است. ۲۳ دستگاه از جمله وزارتخانه‌های صمت، نفت، نیرو، کشور، سازمان‌های ملی استاندارد، برنامه و بودجه، حفاظت محیط زیست و شهرداری‌ها در اجرای آن نقش دارند.

با وجود این، به نظر می‌رسد این قانون هنوز به طور کامل اجرایی نشده و آلودگی هوا در کلانشهرها، به ویژه تهران، همچنان به عنوان یک چالش جدی باقی مانده و سالانه جان بسیاری از هموطنان را به خطر می‌اندازد.

قانون هوای پاک، یکی از مترقی‌ترین قوانین در زمینه هوای پاک در جهان است، اما کارشناسان معتقدند برای موفقیت در اجرای آن، باید به شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور نیز توجه شود.

پایگاه خبری فرصت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *